Şanlıurfa'da iğne atsan yere düşmez dedikleri çarşı durgun günler geçiriyor

Şanlıurfa'da özellikle bayram öncesi iğne atsan yere düşmeyen Yıldız Meydanı Çarşısı esnafı, alım gücünün düşük olmasından dolayı satış yapamıyor.

Ekleme: 20.04.2023 12:50:03 / Güncelleme: 20.04.2023 12:58:30 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'da Ramazan Bayramı öncesi bayramlık almak için çoluk çocuk, genç yaşlı gibi her kesimden çarşı-pazarı dolduran vatandaşlar bereketli bir hareketlilik yaşatıyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları ise bayram telaşı sardı. Oruçlu olmalarına rağmen Ramazan Bayramı'nı güzel bir şekilde geçirebilmek isteyen vatandaşlar, çarşı-pazar yolunu tuttu.

Şanlıurfa'da her bayram öncesi iğne atsan yere düşmeyen Yıldız Meydanı esnafı, alım gücünün düşmesinden dolayı iş yapamadıklarını dile getirdi.

Artan maliyetler, yaşanan sel ve deprem afetlerinden doğrudan etkilenmesi sebebiyle vatandaşların ürünlere baktığını fakat eli boş döndüğünü ifade eden esnaf, işlerinin durgun olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da deprem nedeniyle yıkım çalışmaları kapsamında halkın çarşı tarafına pek uğramadığını söyleyen esnaf bayram öncesi zor günler geçiriyor.

"Satışlar istediğimiz gibi değil"

Sinan Narin

Fiyatların yüksek olmasından dolayı satış yapamadıklarını belirten esnaf Sinan Narin, "Çocukluktan beri esnaflık yapıyorum. Ürünlerde fiyat olarak durgunluk var. Fiyatlar yükseliyor diye alım gücü yok. Abide Kavşağından itibaren yol kapalı diye otobüs gelmiyor. Otobüs gelmiyor diye halk da gelmiyor. Alışveriş merkezi kapalı diye halk da çarşıya inmiyor. Karaköprü tarafı çalışıyor. Burada işler durgundur. Satışlar istediğimiz gibi değil. Fiyatlar çok yüksektir." dedi.

"Geçen sene 3 lira olan ürün bu sene 20 lira olmuş"

Daha önce bayram öncesi çuvallar şeklinde ürün sattıklarını söyleyen Narin, "Geçen seneye göre baya fark var. Tek farkı fiyattır. Geçen sene 3 lira olan ürün bu sene 20 lira olmuş. Halk ürün alamıyor. Sergilediğimiz ürünleri alabiliyorlar. İçeride satılan kaliteli ürünleri alamıyorlar. Halk önceden bir çuval alışveriş yapıyordu şimdi ise küçük bir poşeti doldurabiliyor. Alım gücü baya düştü. Ekonominin düzelmesi gerekiyor, başka da yolu yok." ifadelerini kullandı.

"Yıldız Meydanı'nda kimse yok"

İzzet Karaman

Bu sene alışverişin düşük olduğunu vurgulayan esnaf, İzzet Karaman, "Çarşı bölgesinde bu sene alışveriş çok düşüktür. Yıkılan binalardan dolayı 63 nolu otobüs gelmiyor diye vatandaş çarşıya inemiyor. Bayrama az kala burası 'iğne atsan yere düşmeyecek' şekilde kalabalık olması gerekiyordu fakat Yıldız Meydanı'nda kimse yok. Gelen 3-5 müşteri de devletin verdiği bayram ikramiyesini aldığı için geliyor. Onun dışında alışveriş yok. " şeklinde konuştu.

"Mağazadan 100 liraya aldığın kotu burada 50 liraya alırsın"

Çarşıda satılan ürünün mağazaya göre daha uygun olduğunu dile getiren Karaman, "Yıldız Meydanı Urfa'nın merkezidir. Burada fiyatlar çok uygundur. Mağazadan 100 liraya aldığın kotu burada 50 liraya alırsın. Buraya gelen vatandaş istediği her ürünü alır hatta parası da artar." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler