İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Kılıçarslan: Bayramın ümmetin vahdetine vesile olmasını diliyorum

Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, önemli mesajlar verdi.

Ekleme: 20.04.2023 12:30:05 / Güncelleme: 20.04.2023 12:30:25 / Röportaj / Batman Haberleri
Destek için 

Açıklamasında tüm İslam ümmetinin Ramazan Bayramını tebrik eden Kılıçarslan, bayramın Müslümanların birlik ve beraberliklerine, kâfirlerin zulmünden kurtulmalarına vesile olması temennisinde bulundu.

Bayramların Müslümanlar için sevinç günleri olduğunu ifade eden Kılıçarslan, bayramda küskünlüklerin bitirilip akraba ve tanıdık ziyaretlerinin yapılması gerektiğini kaydetti.

"Allah'tan dileğim mazlum halkı kâfirlerin zulmünden kurtarmasıdır"

Tüm İslam ümmetinin mübarek Ramazan Bayramını tebrik etiğini belirten Kılıçarslan, "Bilhassa Filistin, Afganistan ve tüm mazlum ve mustazafların, zulüm altında olanların bayramını kutluyorum. Allah'tan dileğim bir an önce mazlum halkı kâfirlerin zulmünden kurtarmasıdır. Rabbimden Ramazan Bayramı vesilesiyle Müslümanların birlik ve beraberliğini sağlamasını diliyorum." dedi.

"Allah hiçbir zaman İslam düşmanlarını başımıza lider yapmasın"

Allah'tan Müslümanlar için düşmanlarına karşı güç ve kuvvet vermesi duasında bulunduğunu vurgulayan Kılıçarslan, şöyle devam etti:

"Rabbim Müslümanları düşmanlarına karşı galip getirsin. Allah azze ve celle Yahudileri, Hristiyanları, Sosyalist ve Komünistleri, İslam düşmanlarını hiçbir zaman Müslümanların lideri yapmasın. Müslümanların vahdetini diliyorum. Allah'tan onları kâfirlerin üzerinde hüküm sahibi yapmasını diliyorum. Rabbimden Müslümanlara zaferler vermesini niyaz ediyorum. Allah, İslam'a, İslam'ın değerlerine karşı savaş açanlara hiçbir zaman fırsat vermesin. İnşallah İslam ümmeti düşmanlarına karşı muvaffak olurlar. Müslümanların başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada hüküm sahibi olmalarını diliyorum."

Müslümanların Ramazan'da yaptığı tüm ibadetlerin Allah katında kabul edilmesi dileğinde bulunan Kılıçarslan, "İslam'dan uzaklaşanları ise Rabbim hidayet etsin. Hidayet olmazlarsa Rabbim onları rezil ve perişan etsin. Milletin hâkimiyetini onların eline vermesin." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar küskünlüklerini bitirmeli, birbirlerini ziyaret etmelidirler"

Bayramların günahların af olmasına sebep olduğuna işaret eden Kılıçarslan, şu tavsiyelerde bulundu:

"Allah günahları affetmesi nedeniyle Müslümanlar bayramda sevinmelidirler. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'Kim bayramda bir günah işlerse sanki hesap gününde Allah huzurunda günah işlemiş gibidir' buyuruyor. Müslümanlar o gün küskünlüklerini bitirmeli, birbirlerini ziyaret etmelidirler. Küçükler büyüklere saygı gösterip ellerini öpmeli, büyükler de küçüklerin başını öpüp onlara merhamet göstermelidirler. Peygamberimiz, 'Küçüklere şefkat göstermeyenler ve büyüklere ise saygı göstermeyen küçükler bizden değildir" buyurmaktadır. Özellikle bu bayramda Müslümanlar yanlış içerisinde olanları ziyaret edip kendilerine nasihatlerde bulunmalıdırlar."(İLKHA)