Gaziantep’te camiler bayram namazına hazır

Gaziantep’te Ramazan Bayramı öncesinde, kentteki tüm camilerin genel temizlikleri tamamlanarak bayram namazına hazır hale getirildi. Yürütülen temizlik hizmeti, cami cemaati tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ekleme: 20.04.2023 12:25:05 / Güncelleme: 20.04.2023 12:26:04 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Vatandaşın huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirmesi adına Ramazan Bayramı öncesinde hummalı bir çalışma başlatılarak tüm camilerde temizlik ve hijyen çalışması yürütüldü.

Özveriyle çalışan temizlik ekipleri, caminin içindeki halılara anti bakteriyel toz serperek halıları elektrikli süpürgelerle temizliyor. Temizlik ekipleri daha sonra cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, kitaplıklar, vestiyerler, ayakkabılıklar, pencereler ve camları temizliyor. Ayrıca şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapılıyor. Temizlik sonrası cami içine gül esansı sıkılıyor.

Camilerde yapılan temizlik ve hijyen çalışmaları dolayısıyla duydukları memnuniyeti ifade eden cami cemaati, yapılan temizlikle beraber bayram namazının daha da huzurlu bir ortamda eda edileceğini belirtti.

Yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin memnuniyetlerini belirten, Sezer Hatun Camii İmam Hatibi Salih Gümüş, Cemaatin temiz, hijyenik ve nezih bir ortamda namazlarını eda edeceklerini ifade etti. (İLKHA)