CHP’li Engin Altay, Demirtaş kimin burnunu kanattı da cezaevinde dedi! Bakalım Demirtaş neden içeride!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sözcü TV yayınında, 37 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim’deki olaylarının azmettiricisi, terörden tutuklu HDP’li Selahattin Demirtaş için, “Demirtaş kimin burnunu kanattı da cezaevinde” dedi.

Ekleme: 20.04.2023 23:45:30 / Güncelleme: 20.04.2023 23:48:44 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sözcü TV yayınında, 37 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim’deki olaylarının azmettiricisi, PKK elebaşı Öcalan’ın heykelini dikeceğini söyleyen, terörden tutuklu HDP’li Selahattin Demirtaş için, “Demirtaş kimin burnunu kanattı da cezaevinde” dedi.

Peki  bir taraftan kan döktürürken diğer taraftan saz çalan ve "sevgi pıtırcığı" olarak gösterilen Demirtaş'ın Suçları neymiş hep birlikte bakalım...

HDP eski Eş Başkanı Salahattin Demirtaş'ın ve HDP'li yöneticilerin çağrılarıyla 6-8 Ekim 2014'te, Kobani'de yaşanan olayları bahane eden PKK/HDP'liler  başta Diyarbakır olmak üzere bölgedeki Müslümanları hedef alarak katletmiş, onlarcasını da yaralamıştı. Ev ve işyerlerinin de yağma ve talan edildiği o günlerde sakallı ve başörtülü olan bütün Müslümanlar hedef haline gelmişti.

Demirtaş'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine, olayların ve tahribatın en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Van, Şanlıurfa, Batman ve Adana'da gösteri yapan PKK'liler, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur'an kursu, dershane, dernek ve yurt binasına zarar vermişti.

Demirtaş'ın çağrısıyla sokaklara inen PKK/HDP'liler Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş'i acımasızca katletmiş, bölgenin diğer illerinde de başta HÜDA PAR olmak üzere İslami kimlikli kişiler ve kurumları hedef almıştı.

6-8 Ekim süreci uzun sürmüş ve bu süreç içerisinde Bingöl'de HÜDA PAR üyesi olan Fethi Yalçın ile Cengiz Tiryaki de silahlı saldırı sonuncu katledildi. Aynı şekilde sırf Müslüman ve sakallı oldukları için  Van'da Latif Şener, Kızıltepe'de Suriyeli Abdullah Muhammed Latif ve bacanağı Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric PKK/HDP'liler tarafından katledildi.

Seçim süreci yaklaştıkça HDP ve CHP yakınlaşması arttı ve HDP aday çıkarmayıp Kılıçdaroğlu'na oy verip oy isteme yoluna gitti. PKK yöneticilerinden üst üste destek açıklamaları alan Kılıçdaroğlu için,  Demirtaş  HDP'nin aday çıkarmamasının yetmeyeceğini ve açıktan destek vermek gerektiğini açıkça söyledi, HDP'nin yolunu açtı. 

Demirtaş, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için "gönülden destek" kararı almasını umduğunu açıkladı.

Şimdi neden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın 37  kişinin hayatını kaybettiği 6-8 Ekim’deki olaylarının azmettiricisi ve terörden tutuklu HDP’li Selahattin Demirtaş için, “Demirtaş kimin burnunu kanattı da cezaevinde” dediğini anlamışsınızdır.