Son teknoloji ile Peygamber Efendimizin hayatı!

Medine’deki Hz. Peygamber’in hayatı ve İslam medeniyeti konulu uluslararası sergi, en son teknolojilerden yararlanarak İslam’ın başlangıç hikayesinden günümüze kadarki sürecini ve Mescid-i Nebevi’nin gelişim aşamalarını ziyaretçilere sunuyor.

Ekleme: 19.04.2023 17:47:36 / Güncelleme: 19.04.2023 17:47:36 / Dünya
Destek için 

Mescid-i Nebevi’nin ziyaretçileri, Hz. Peygamber’in hayatı hakkındaki bilgilerini artırmaya çalışıyor. Bunun için en iyi seçenek ise bu sergiyi ziyaret etmek. Bu sayede ziyaretçiler, Hz. Peygamber’in hayatının ayrıntılarını, tüm niteliklerini ve tam biyografisini gözden geçirebiliyor.

25 ana bölümün yer aldığı sergide, Kur’an-ı Kerim’den, Hz. Peygamber’den ve İslam tarihinden yola çıkarak adalet, barış, merhamet ve hoşgörü mesajları veriliyor.

Hz. Peygamber dönemine ait 500’den fazla eserin sergilenmesinin yanı sıra İslam’ın büyüklüğüne ve gayrimüslimlerin haklarının korunmasına ilişkin 150 eser sunuluyor. Ayrıca 350 eğitim içerikli sunumlar da yer alıyor.

Sergide ayrıca Hz. Peygamberin hayat hikayesi, özel olarak belgelenmiş bir dizi film aracılığıyla sunuluyor. Ziyaretçilerin, Hz. Peygamber’in hayat hikayesini tüm ayrıntılarıyla öğrenmeleri için dizi filmler de yer alıyor. Tüm bunlarda en son teknolojik cihazlar kullanılıyor.

Sergide Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicreti ve hicrete eşlik eden olayların görsel tanımını yapan figürler yer alıyor. Ayrıca Hz. Peygamber döneminde Mekke ve Medine’nin kentsel yapısını gösteren maketlerde yer alıyor. İki kutsal caminin inşasının başlangıcından günümüze kadarki süreçleri hakkında da kısa bilgiler bulunuyor.

Sergi, interaktif sinema salonları (4DX), eğitim ve eğlence salonu, Mekke ve Medine’nin çeşitli maketleri, hicret yolu, haritalar, çeşitli eğitim araçları ve dev ekranlarda dahil olmak üzere en son teknik cihazlarla donatıldı. Sergide, Orta Doğu’nun en büyüğü olan üç boyutlu (3D) ekranlar ve stereoskopik teknolojiyi kullanan ekranlarda bulunuyor.

Hz. Peygamber’in hayatı ve İslam medeniyeti sergisi, ziyaretçiye Hz. Peygamber’in hayat hikayesini yaşatan en son teknolojilerle dolu olan türünün en büyük projesi olarak ön plana çıkıyor. Serginin, 25’ten fazla ülke de açılması hedefleniyor.

Şarku’l Avsat