Sudan ordusu sözcüsünden "Darbe girişimi" açıklaması!

Sudan ordusu sözcüsü Nebil Abdullah, Sudan’da 15 Nisan'dan bu yana yaşanan olayların siyasi anlaşmazlıktan ziyade yönetimin ele geçirilmek istendiği bir "darbe girişimi" olduğunu bildirdi.

Ekleme: 18.04.2023 11:05:12 / Güncelleme: 18.04.2023 11:05:12 / Dünya
Destek için 

Abdullah, devlet televizyonuna verdiği demeçte, "Bu bela, Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) başkentte ve eyaletlerde güçlerini seferber etmesi ve liderliğinin ülkenin içinde ve dışındaki şüpheli hareketleriyle başladı. Cumartesi günü saat 9'da isyancı milisler, Başkentin Erkevit semtindeki Spor Kenti kompleksi çevresinde güçlerimizi taciz etti. Aynı anda kuzeydeki Meravi havalimanındaki güçlerimize saldırdı." değerlendirmesini yaptı.

"Bu olaylar, siyasi anlaşmazlıktan ziyade yönetimin ele geçirilmek istendiği bir darbe girişimidir." ifadelerini kullanan Abdullah, şöyle devam etti:

"O gün de bu güçler, başkentteki ordu genel komutanlığı dahil ülkedeki tüm askeri tesisleri ele geçirmeye çalıştı. Şimdi hepsi kontrolümüzde. Bu, başarıyla gerçekleşen ilk aşamaydı. O aşamada çoğu HDK mensubu, askeri birliklerimize teslim oldu. Dünkü çatışmalar, ordu karargahı ve havalimanı çerçevesiyle sınırlıydı. Vatandaşlarımızın zarar görmemesi ve sivillerin hayatını kaybetmemesi için operasyonları genişletmek istemedik. Şimdi de isyancı güçler, başkentten kaçmaya çalışıyor. Biz de onları kovalayarak ve operasyonları genişleterek ikinci aşamaya geçeceğiz. Vatandaşlarımız arasında kayıplara sebebiyet vermemek için çok dikkat edeceğiz. Vatandaşları bu aşamada ve bugünlerde dikkatli olmaya, hareketlerini sınırlandırmaya çağırıyoruz."

Etiketler: