Karaköprü Mezarlığındaki mezarlar taşınmaya başlandı

Şanlıurfa'da gündem olan Karaköprü Mezarlığındaki mezarlar, yol genişletme çalışmaları nedeniyle yeni mezarlık alanına taşınmaya başladı.

Ekleme: 18.04.2023 11:05:04 / Güncelleme: 18.04.2023 11:05:33 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Karaköprü Aile Mezarlığı, yol genişletme çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından kaldırılacağı yönünde karar alınmıştı.

İlçe sınırları içerisinde 47 dönümlük yeni aile mezarlığı olarak tahsis edilen yere kimi vatandaşlar cenazelerini defnetti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından mezarlık için tahsis edilen yeni yerin de mezarlık olmasından vazgeçilmesine halk tepki göstermişti.

Karaköprü halkı, yol yapımına karşı olmadıklarını söyleyerek ilçe sınırları içerisinde uygun mezarlık alanı tahsis edilmesini talep etti. Halk, eski Belediye Başkanları Ahmet Güzel, Ali Gök ve Nihat Çiftçi'nin mezarlık için söz verdiklerini ama sözlerini tutmadıklarını belirtti.

Yine HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan tarafından Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesinde yıllardır süren mezarlık sorununun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulunulmuştu.

Köprülü kavşak projesinin yapılacağı ilçe girişindeki Karaköprü Aile Mezarlığında Fethi Kabir işlemi tamamlandı. Fethi kabir işlemi tamamlanan mezarlıktaki mezarlar aileler ve görevlerin gözetiminde başka mezarlıklara nakledildi.

Ailelerin gözetiminde 221 mezar yeni yerine taşındı. Mezarlıkların taşınmasıyla birlikte mezarlık alanında yol genişletme çalışması başlatıldı. Mezarlık içerisinde bulunan ağaçlar yerlerinde makinalar aracılığıyla çıkartılarak başka alanlarda kullanılmak üzere park ve bahçelere nakledildi. (İLKHA)