İçeride Depremzedelerin, Dışarıda Mazlumların Umudu Oldular ONLAR İYİLİK ELÇİLERİ

Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli… 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 10 ilde organize olarak yardım çalışmaları yürüten iyilik elçileri şu anda hem depremzedelere yardım eli uzatıyorlar hem de yurt dışında mazlumlara umut oluyor, yardım ulaştırıyorlar. Mazlum ülke Burundi’de yardım faaliyetleri yürüten Avrupa Yetim Eli, ülkenin birçok noktasında ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

Ekleme: 18.04.2023 04:30:27 / Güncelleme: 18.04.2023 04:31:02 / manşetler
Destek için 

Nizamettin Aşkın- İLKHA

Burundi’ye uzanan yardım eli Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli… Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına yardım ulaştıran iyilik elçilerinin şu anki durağı Burundi. Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli Burundi’nin dört bir tarafında ayni ve nakdi yardımlar ulaştırıyor. İşte o yardımlardan bazıları…

ÇADIR KENTLERDE BATTANİYE VE GİYİM YARDIMI YAPTI

Burundi'de yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Bujumbura'da yaşanan selden etkilenen halka battaniye yardımı ve aynı bölgede bulunan yetimhanede çok sayıda çocuğa giyim yardımında bulundu. Gatumba bölgesinde geçtiğimiz hafta yaşanan selden etkilenen ve çoğunluğunun kendi imkânlarıyla yaptığı derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren halk, hayırseverlerden yardım bekliyor. Birkaç gündür bölgede çeşitli yardım çalışmaları yapan Avrupa Yetim Eli, yaptığı nakdi yardım, giyim, kurban, Kur'an-ı Kerim yardımı ve her akşam yüzlerce kişiye verdiği iftar yemeklerinin ardından selden etkilenerek derme çatma çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren halka battaniye yardımında bulundu. Avrupa Yetim Eli, ayrıca çadır kentin yanı başında yer alan ve sadece dört duvardan ibaret olan, içerisinde halı, yatak, döşek gibi hiçbir malzemenin bulunmadığı yetimhanede kalan çok sayıda çocuğa da giyim yardımında bulundu.

YAPILAN YARDIMLARIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Yaptıkları giyim ve battaniye yardımlarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Avrupa Yetim Eli Gönüllüsü Nizamettin Aygan, "Yardım çalışmaları kapsamında Burundi'deyiz. Burundi, bundan bir hafta önce büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Selden etkilenenler arkamızda bulunan çadır kente yerleşerek yaşam mücadelesi veriyorlar. Bize gelen taleplere göre battaniyeye çokça ihtiyaç olduğu belirtildi. Biz de hamdolsun hayırseverlerimizin bağışlarıyla dağıtıyoruz. Bir tane battaniye alabilmek için saatlerce bekliyorlar. Yapılan yardımların ne kadar önemli olduğuna şahitlik ediyoruz. Yapılan iyiliklerin karşılığı hem dünya hem de ahiret saadeti olsun. Yetimhanede kalan çok sayıda yetime de giyim yardımında bulunduklarını hatırlatan Aygan, hayırseverlerin gönderdiği giyim yardımlarıyla çocukları sevindirmek istediklerini ifade etti.

DÜNYANIN EN YOKSUL ÜLKESİNE NAKDİ YARDIM

Son 62 yıldır dünyanın en fakir ülkesi unvanını taşıyan Burundi'de yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Bujumbura şehrinde onlarca aileye nakdi yardım yaptı. Avrupa Yetim Eli, Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden toplanan zekât, fitre ve hayırseverlerin bağışladığı sadakaları, Gatumba bölgesinde selden etkilenen çok sayıda aileye nakdi yardım olarak ulaştırdı. Yaptıkları yardım çalışmasıyla ilgili konuşan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Nizamettin Aygan, "Ramazan ayı kapsamında Afrika Burundi'deyiz. Burundi, gerçekten yokluğun, sefaletin ve fakirliğin yaşandığı bir yer. Nüfusu 12,5 milyon olan Burundi'de 2,5 milyon Müslüman yaşıyor. Günlük kazançları bir doların altında hayat mücadelesi vermekteler. Burundi'de birkaç gün önce yaşanan sel felaketiyle acıların üzerine acı eklendi. Fakirliğin yaşandığı bu ülkede kardeşlerimize gönderdiğiniz nakdi yardımlar, zekât, fitre, gıda ve battaniye yardımı için teşekkür ederim. Yardımlarımız burada devam edecek. Rabbim yardım eden, yardımcı olmak isteyen herkesten razı olsun, hayırlarını kabul eylesin." dedi.

AVRUPA YETİM ELİ, KURBAN VEKÂLETLERİNİ BURUNDİ'DE KESTİ

Bir dizi yardım çalışması için Burundi'de bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerin bağışladığı adak, akîka, şükür ve sadaka kurbanlarını keserek elde edilen etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Günlük bir dolardan daha az gelire sahip olan Burundi halkına yapılan her yardım onlar için ciddi bir öneme sahip. Halk, gıda, giyim, barınma ve daha birçok konuda ciddi yardıma muhtaçken ne yazık ki bölgeye yeteri kadar yardım ulaştırılamıyor. Avrupa Yetim Eli, sürdürdüğü yardım projeleri kapsamında birçok ülkeden hayırseverlerin kendilerine ulaştırdığı kurban vekâletlerini, Cibitoke ili Rubumgu ilçesinde keserek elde edilen etleri muhtaçlara ulaştırdı.

BURUNDİ'DE YETİMLERE GİYİM YARDIMI

Bir dizi yardım çalışması yapmak için Burundi'de bulunan Avrupa Yetim Eli, Bujumbura şehrinde bulunan çok sayıda ihtiyaç sahibi çocuğa giyim yardımında bulundu. Ülkenin en büyük şehri olan ve daha önce başkent olan Bujumbura'da yardım çalışmalarına başlayan Avrupa Yetim Eli, Gatumba bölgesinde onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğu giyindirerek sevinçlerine ortak oldu. Yaptıkları çalışmaya ilişkin İLKHA muhabirine açıklama yapan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Nizamettin Aygan, Mersin'de bulunan ve yüzden fazla çocuğun giyindirilmesine vesile olan kız kardeşlere teşekkür etti.

YETİM GİYİNDİRMEKTEN DAHA GÜZEL BİR İŞ YOKTUR

Aygan, "Avrupa Yetim Eli olarak dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Burundi'deyiz.  Rahmetin ve bereketin yağdığı güzel Ramazan ayında güzel yavrularımızı giyindiren Mersinli Uhti kardeşlerimize, iyilikte yarışan kardeşlerimize bu güzel desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah'u Teâlâ hayırlarını kabul eylesin. Çünkü yetim giyindirmekten daha güzel bir iş yoktur. Nitekim Peygamber Efendimiz de yetimdi ve yetime önem verirdi. Kur'an-ı Kerim'de de yetimin üzerinde çokça duruluyor. Bu yetim ve mazlumları sevindirdiğiniz gibi Allah da sizi sevindirsin. Rabbim bu rahmet ayında ne niyetle yardım ettiyseniz niyetinizi kabul ve makbul eylesin." dedi. Burundi'nin mazlumiyetin yaşandığı bir ülke olduğunu hatırlatan Aygan, "Belki de ilk defa bu çocukların yeni bir elbiseleri, yeni bir ayakkabıları oldu. Hayat paylaştıkça güzelleşiyor, insan da mutlu oluyor. Bu vesile ile bir kez daha yapılan iyilikten dolayı Mersinli kardeşlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KUR'AN-I KERİM HEDİYESİ VE NAKDİ YARDIM

Birkaç gündür Burundi'de çeşitli yardım çalışmaları yapan Avrupa Yetim Eli, Bujumbura şehrinin Gatumba bölgesinde kırsal kesimde bulunan bir camide ve Cibitoke şehrinin Rugumba ilçesinde yapımı devam eden bir medresede yüzlerce kişiye hem Kur'an-ı Kerim hediye etti hem de birçok aileye de nakdi yardım ulaştırdı. Daha önce yetimlere yönelik giyim yardımı ve selden etkilenen çok sayıda kişiye nakdi yardım yapan Avrupa Yetim Eli, bu kez hayırseverlerin bağışladığı Kur'an-ı Kerim, zekât, fitre ve sadakaları ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Devam eden yardım çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Nizamettin Aygan, "2023 Ramazan ayı kapsamında, yolumuz dünyanın en yoksul ülkesi olan Burundi'ye düştü. Avrupa Yetim Eli sadece Afrika'da değil dünyanın birçok yerine yardım götüren ve mazlumlara ulaşmak için gayret eden bir kuruluş. Şu anda deprem bölgesinde olan kardeşlerimiz var. Gerek Asya, gerek Afrika, gerekse ülkemizde (Türkiye) yardımlar yapıyoruz. Bu yardımların yapılmasına vesile olan hayırseverlerin gönderdiği yardımlardır. Allahu Teâlâ bu Ramazan ayı hürmetine hayırlarınızı mübarek eylesin." dedi.

BİNLERCE KİŞİYE İFTAR

Günlerdir Burundi'de çeşitli yardım faaliyetleri yapan ve 4 gün boyunca her akşam yüzlerce kişiye iftar yemeği veren Avrupa Yetim Eli, binlerce kişiye iftar ikramında bulunmuş oldu. Dördüncü gün verdiği 500 kişilik iftar yemeğinde, çocuklar için de her tabağın yanına çikolata, şeker ve balon bırakıldı. Drone kamerasıyla da görüntülenen iftarda, renkli görüntüler ortaya çıktı. Sabah saatlerinde başlayan iftar hazırlıklarına katılan Avrupa Yetim Eli gönüllüleri, hem yapılan çalışmaları yerinde görme hem de çalışmalara yardımcı olma imkânı buldu. Verdikleri iftar yemeği öncesinde İLKHA muhabirine konuşan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Nizamettin Aygan, "Ramazan ayında buraya gelip kardeşlerimizle iftarımızı paylaşmayı nasip eden rabbimize hamdolsun. Şu anda 12 kazanımızda pirinç, et ve barbunya yemeği pişmekte. Akşam burada binlerce kişiye iftar ikramında bulunacağız." dedi.

UMUT KERVANI'NDAN BURUNDİ'DE GIDA YARDIMI

Dünyanın en fakir ülkesi olarak kayda geçen Burundi'de yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı, Gatumba bölgesinde çok sayıda aileye gıda yardımında bulundu. Ramazan yardımları kapsamında Burundi'de yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, kestiği vekâlet kurbanları, dağıttığı Kur'an-ı Kerimlerin ardından ihtiyaç sahibi halka gıda yardımında bulundu. Yaptıkları gıda yardımına ilişkin konuşan Umut Kervanı gönüllüsü Ömer Polat, "Şu anda dünyanın en fakir ülkesi olan Burundi'deyiz. Yakın bir zamanda burada bir sel meydana geldi ve çoğu insan evlerini, barklarını, her şeylerini kaybetti. Bu insanların çoğunluğu çadırlarda kalıyor. Bugün hayırseverlerimizin verdiği gıda bağışının dağıtımını inşallah yapacağız. Allah hayırseverlerimizden razı olsun." dedi.