Sorunun Kaynağı; CHP ve PKK zihniyetidir ‘TÜRK VE KÜRT KARDEŞLİĞİNİ YENİDEN TESİS EDECEK OLAN HÜDA PAR'DIR’

Kürt Meselesi hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Türk ve Kürt kardeşliğini yeniden tesis edecek partinin HÜDA PAR olduğunu söyledi. Yılmaz, “Türklerin de Kürtlerin de ortak paydaları İslam'dır. PKK'nin yaptıklarından dolayı ya da siyasi anlamdaki uzantılarının yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı bozulan kardeşliği biz diyoruz ki HÜDA PAR yeniden tesis edecek.” İfadelerini kullandı.

Ekleme: 17.04.2023 03:30:32 / Güncelleme: 17.04.2023 03:31:01 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER

Rehber TV’ye katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, gündem ile ilgili merak edilen birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mevcut açılımların devam etmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir daha Cumhurbaşkanı seçilmesinin ve HÜDA PAR'ın Meclis’te olmasının kendileri için en öncelikli mesele olduğunu belirten Yılmaz, bununla birlikte milletvekili sayısında hiçbir zaman pazarlık içerisine girmediklerini söyledi.

"TÜRK VE KÜRT KARDEŞLİĞİNİ YENİDEN TESİS EDECEK OLAN HÜDA PAR'DIR"

Türkiye Büyük Millet Meclisinin memleketin HÜDA PAR'ın siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunun altını çizen Yılmaz, mecliste olmaları halinde halka karşı sorumluluklarını yerine getireceklerini kaydetti.

Türk ve Kürt kardeşliğini yeniden tesis etmenin yollarını arayacaklarını dile getiren Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Türklerin de Kürtlerin de ortak paydaları İslam'dır. PKK'nin yaptıklarından dolayı ya da işte siyasi anlamdaki uzantılarının yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı bozulan kardeşliği biz diyoruz ki HÜDA PAR yeniden tesis edecek. Yani Kürdün de dilinin Türk'e zararlı olmadığını Türk kardeş de görecek. Kürt kardeş de bunu görecek. Bir de düşman olmadıklarını görecekler. Eğer kan davası, bir düşmanlık, bir katliam olmuşsa da bunu yapan zihniyet CHP'dir. CHP döneminde bunlar olmuş. Bu kıyımlar, katliam, inkar, asimilasyon politikaları, dar ağaçları, hepsi CHP döneminin eseridir. Kaynağı ortaya çıkaran CHP'dir. Dolayısıyla bu işin kaynağı olan bir yapı, Kürt meselesini çözemez. Çatışma olmazsa, silahlar susarsa insanlar tekrar kardeş olduğunu görecek. Silahın olduğu yerde diyalog, empati ortamı kalmıyor. Zaten örgütün istediği bu. Kürtlerin hakkını elde etme değil."

HÜDA PAR BİR DAVA PARTİSİDİR

Tüm dengeleri gözeterek hareket eden HÜDA PAR'ın bir dava partisi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Tercihimiz bize göre bugünkü konjonktürde kazan kazan kuralına göre uygun bir tercihtir ve hem ortağımıza kazandıracağız hem de biz kazanmış olacağız." dedi. HDP'nin bölgede çıkardığı milletvekili adaylarının büyük çoğunluğunun, bölge insanını tanımayan marjinal Türk Solu’ndan olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu kişilerin Müslüman Kürt halkına verebilecek hiçbir şeylerinin olmadığını belirtti.

"HDP'LİLER KENDİ SEÇMENİNE HAKARET EDİYOR"

HDP'li Saruhan Oluç'un HDP seçmeni hakkında yaptığı açıklamaya değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"HDP'li Saruhan Oluç'un bir açıklaması var. 'Söz konusu bu adaylarla ilgili bizi temsil etmeseler de seçmenimize kimi işaret edersek ona oy verir' açıklamasını yapıyor. Yani bu seçmen iradesiyle dalga geçmektir. Kendi seçmenine hakaret ediyor. Yani kendi seçmenine değer vermeyen bir bakış açısı bu maalesef. Bir illüzyon oluşturulmuş. Bir algı oluşturulmuş ve maalesef algılar olguların önündedir her zaman. Bu algı ile kendini Kürt partisi diye pazarlamış. Kürtlerin hakları için mücadele ettiğini seçmene bir şekilde kabullendirmiş." diye konuştu.

"HDP SEÇMENİ KANDIRILMIŞ, PKK'NİN İÇ İNFAZLARININ HESABI SORULMUYOR"

Oluşturulan algılar nedeniyle PKK'nin Kürt gençlerine yönelik yaptığı iç infazların görülmediğine dikkat çeken Yılmaz, "Örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın söylemi var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne göndermiş olduğu savunmada diyor ki ‘biz örgüt içinde 15 bin iç infaz yaptık.’ PKK 15 bin Kürt gencini harcadı. Bu gençler iç infaza kurban edildi. Bunun hesabı dahi sorulmuyor. Yine örgütten ayrılıp Avrupa'ya gidenler var. Onların da söyledikleri var. Diyor ki siz PKK'yi kazarsanız toplu mezarlar bulacaksınız. Bekaa Vadisinde örgütün infaz edip toprağa gömdüğü insanlar var. Kimse bunları konuşmuyor. Ne sapıklıklarını ne de sapkınların yaptıklarına destek verdiklerini görebiliyorlar. Yönetici tabaka ile oy veren tabakayı da birbirinden ayırmak lazım. O kesimin seçmeni gerçekten kandırılmış." diye konuştu.

"PKK GÜÇLENİRSE YİNE BOMBALAR PATLAYACAK, İŞ YERLERİ KUNDAKLANACAK, ZENGİNLER HARACA BAĞLANACAK"

HDP’nin her seçimde seçmeni kandırmaya yönelik söylemlerde bulunduklarına işaret eden Yılmaz, şunları söyledi: "HDP'nin eski eş başkanı PKK'ye silah bıraktıracağız diyordu. Seçim sonrası yüzde 13 oy aldıkları vakit ilk yaptığı icraat 2015’te hemen eylemlere başladılar. 2018’de hakeza yine eylemlere başladılar. Yani yüksek oy aldıkları yerlerde hemen eyleme geçiyorlar. Bu tamamen seçmeni kandırmak belki de muhatapları kandırmaya yönelik olan bir söylemdir. Şu an PKK sıkışmış eylem yapamıyor. Yoksa yapmak istemediği için değil. Yapabilseler şehirlerimizde yine her gün bir caddede bomba patlayacak. Esnafın camı, kepengi kırılacak. İş yerleri kundaklanacak. 2014’teki gibi tekrar bütün vatandaşlara, müteahhitlere, zenginlere haraç makbuzları, mektupları gidecek. Yapabilirse haracı vermeyenin iş yerini, evi, fabrikayı yakacak. Ama şu an güçleri olmadığı için işte biz silah bırakacağız diyorlar. Yoksa ateşkes hikâye." Parti programlarında dile getirdikleri birçok projeyi AK Parti'nin kendi seçim beyannamesine koyduğunu belirten Yılmaz, bunun kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

"ERDOĞAN KÜRTLERİN DÜŞMANI DEĞİL"

HÜDA PAR mecliste olursa ülkenin bütün sorun ve sıkıntılarına çözüm üreteceğini ifade eden Yılmaz, "Güncel konulara getirdiği çözümlerle yol gösterici olmaya çalışıyoruz ve çözüm ürettiğimiz konuların bir kısmını bakıyorsunuz ki hükümet bunu dikkate alıyor ve uyguluyor. Bizim parti programımızda sadece Kürt meselesi, dil meselesi yok ki. 80 küsur sayfalı bir parti programı ve burada birçok konuya çözüm getiriyoruz. Ekonomiden aileye, tarım ve hayvancılığa kadar her konuda çözüm önerilerimiz var. Erdoğan ikna edilirse Kürt meselesi de çözülür. Şuna inanıyoruz ki Erdoğan Kürtlerin düşmanı değil. Ama Erdoğan'a Kürtler adına düşmanlık yapanlar Kürtlerin haklarına kavuşmasını engelledi. Kürtlerin en azından dilinin önündeki engellerin kaldırılmasını engelledi. Yani yüzde 13 oy alıyorsunuz ve siz Kürtçenin önündeki engellerin kaldırılması için tek bir adım dahi atmıyorsunuz. Hükümete bu konuda tek bir baskı dahi, en ufak bir baskı dahi yapmıyorsunuz. Onların o imkanı o sandık desteği HÜDA PAR'da olmuş olsa birçok engel de kalkmış olacaktı. Biz Sayın Erdoğan’da bu iradeyi görüyoruz. Ama yeter ki ortam kirletilmesin." ifadelerini kullandı.