Enkaz altında kalan genç yaşadıklarını anlattı: 'UMUDUMUZU KAYBETMEDİK'

Hatay’ın Esenlik mahallesinde enkaz altında kalan Sait Düzce isimli genç, Doğruhaber’e konuştu. Düzce, yaşanan deprem felaketinin bütün yıkıcılığına rağmen, “Bizim köylü olup, çoğu Antakya merkezde yaşayan 500’e yakın kişi depremde vefat etti. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Hatay çok güzel bir memleket. Umudumuzu kaybetmedik. İnşallah her şey düzelecek.” dedi.

Ekleme: 16.04.2023 03:30:58 / Güncelleme: 16.04.2023 14:29:10 / manşetler
Destek için 

Mehmet Tahir Özsoy/Doğruhaber

Kahramanmaraş merkezli depremde oturduğu binanın yıkılmasıyla enkaz altında kalan Sait Düzce isimli genç, arkadaşları tarafından enkazdan kurtarıldı. Sağlık sorunları olmasına rağmen enkazda kalan diğer depremzedeleri kurtarma telaşına giren Düzce, çok sayıda kişiyi enkaz altından canlı çıkarmayı başardı. Doğruhaber’e konuşan genç adam, yaşanan deprem felaketinin bütün yıkıcılığına rağmen, “İnşallah her şey düzelecek” diyerek umut tazeledi.

ÇOK SAYIDA KİŞİYİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARDI

“En başta küçük bir sallantı geldi.” diyen Sait Düzce, “Sonra birden hızlandı. 3’üncü katta oturuyordum, birinci kata indim. Birinci katta da bina çöktü. Sonra arkadaşlarım enkaz altından çıkardı beni. Ardından koşa koşa arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı çıkardık. Vefat edenleri gömdük. Olduğum binada bir teyze ile 2 kişiyi ben çıkardım. Bir tane de Suriyeli aile vardı. Onları da ben çıkardım. Küçük bir çocuğu çıkarmıştım. O da yaşıyor çok şükür. Bizim binada ölen olmadı. Ama yan blokta ölenler varmış.” şeklinde konuştu.

“PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK SIKINTI ÇEKTİK”

Deprem sonrası uzun bir süre kapalı bir alanda duramadıklarını belirten Düzce, “İlk 20 gün boyunca psikolojik olarak çok sıkıntı çektik. Hiç uyumuyorduk. Ya arabanın arkasında uyuyorduk ya da arabanın içerisinde. İlk bir hafta yürüyemiyordum. Ayaklarım titriyordu. Yürümekte çok zorlanıyordum. Astana’ya gittim tedavi için. Ayağımda sıkıntı vardı. Onun dışında Hatay’dan dışarı çıkmadım.” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN HAYAT DEVAM EDİYOR”

Yaşanan bütün acılara rağmen hayatın devam ettiğini söyleyen Sait Düzce, şunları kaydetti: “Memleketi böyle görmek çok zor geliyor bana. Çoğu kişinin psikolojisi alt üst oldu. Aile ve akrabalarla birlikte şuan köydeki evimizde kalıyoruz. Bizim köylü olup, çoğu Antakya merkezde yaşayan 500’e yakın kişi depremde vefat etti. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Hatay çok güzel bir memleket. Umudumuzu kaybetmedik. İnşallah Hatay düzelecek. En fazla 2 yıl içerisinde şehrin toparlanacağını düşünüyorum.”