Depremde destek sağlayan STK, iş insanları ve kurum amirleri iftarda buluştu

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde, ilk günden itibaren yaraları sarmaya çalışan STK, iş insanları ve kurum amirleri ile iftarda bir araya geldi.

Ekleme: 14.04.2023 01:05:04 / Güncelleme: 14.04.2023 01:05:04 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Polis evinde düzenlenen iftar programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezanın okunmasıyla iftira geçildi.

İftarın ardından katılımcılara hitap eden Çağatay, depremin ilk gününden itibaren millet olarak sefer olduklarını söyledi.

Geniş yelpazede depremin etkili olduğunu, bugüne kadar Türkiye’de yaşanan en büyük deprem olma özelliğini taşıdığını hatırlatan Çağatay, depremin ilk anından itibaren Bitlis’ten yardım ekiplerinin yola çıktığını belirtti.

Bitlis Valisi olarak Adıyaman’da görevlendirildiğini dile getiren Çağatay, Allah’ın böyle bir acıyı kimseye yaşatmaması temennisinde bulundu.

İnsanların yaşadığı durumu ve yaşanan duygusal anları anlatan Çağatay, günlerce uyumadan enkaz altında insanların canlı çıkarılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

105 bin kilometre kare bir alanda, 13,5 milyon insanın etkilendiği bir deprem yaşadıklarını dile getiren Çağatay, Türkiye dışında başka bir ülkenin böyle seri bir şekilde normalle döndüremeyeceğinin altını çizdi.

Son olarak Bitlis’ten ciddi anlamda Adıyaman’a yardım yapıldığını vurgulayan Çağatay, herkese teşekkür etti.

İftar Programına Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Furkan Seyman, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, kurum amirleri, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler