Herhalde bakanlık sayısını da 40'lara, 50'lere çıkarırlar!

STK temsilcileriyle bir araya gelen Oktay, AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın hizmet ve eser siyasetine karşılık diğer yanda pusu siyaseti, kumar siyaseti, şantaj siyasetinin bulunduğunu dile getirdi.

Ekleme: 13.04.2023 20:16:04 / Güncelleme: 13.04.2023 20:16:04 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şunları kaydetti:

"Bir yanda yerli ve milli bir siyaset vadeden Cumhur İttifakı ve AK Parti diğer yanda bütün kazanımları yok etmek isteyen bir altılı maşa siyaseti. Bir yanda istikrar vadeden Cumhur İttifakı siyaseti diğer yanda Türkiye'yi 90'lı yılların istikrarsız koalisyon günlerine geri götürmek isteyen zillet ittifakı siyaseti. Hatırlayın. 90'lı yıllarda üç partili koalisyonlar vardı. Güneş Motelleri hatırlayın. Her gelene koltuk dağıta dağıta Türkiye'yi en son 36 Bakanlıkla yönetmeye başlamışlardı. İşte şimdi de aynı değil mi? Dün Cumhurbaşkanımıza 'Sen yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı diye bir şey getirdin. Allah bilir 100 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı atarsın.' diyenler daha bugün ellerine fırsat gelmeden koltuk dağıtmaya başladılar. Altı, yedi, sekiz, dokuz... Bunlar ülkeyi yönetecekler öyle mi? Toplanıp toplanıp dağılmaktan başka bir iş beceremeyen, başkalarının vesayet sistemi doğrultusunda zorla masaya oturan, masadan kalkanı da zorla masaya oturtan vesayet sisteminde bunlar ülkeyi yönetecek öyle mi? Herhalde bakanlık sayısını da 40'lara, 50'lere çıkarırlar. Ama milletimiz bunlara bu imkanı vermeyecek. Halil İbrahim sofrası diyecek kadar da yüzsüz bunlar. Burası Halil İbrahim sofrası değil. Burası olsa olsa kurtlar sofrası olur. Türkiye'nin paylaşım sofrası olabilir.

Bu millet bu ülkenin paylaşılmasına, bu ülkenin bunlar tarafından veya başkaları tarafından istedikleri şekilde dağıtılmasına asla ve asla müsaade etmez, etmeyecektir. Zaten Kandil'deki sesi duyuyorsunuz, FETÖ'nün sesini duyuyorsunuz. Bayram etmeye başladılar. Daha çok bayram etsinler. Hayallerinde görürler. Köprülere, yollara, hastanelere, okullara, barajlara gidecek kaynak, bunların koltuklarına yetmez. 14 Mayıs günü oy pusulasında görünürde pek çok seçenek yer alacak. Esasında ise Türkiye o gün, sadece iki tercihten birini seçecek. Pusulanın bir yanında Kandil'in, Pensilvanya'nın ve Türkiye düşmanlarının yüzünü güldürecek olan bir zihniyet var diğer yanında ise Türkiye sevdalılarının, yüreği vatan aşkı ile çarpanların tercihi var."

14 Mayıs'ın "bir tamam mı, devam mı", "teslimiyet mi, direniş mi", "istiklal mi, izmihlal mi" seçimi olduğunu ifaden eden Oktay, 14 Mayıs'ın sıradan bir seçim olmadığını, gerçekten Türkiye'nin bekasıyla ilgili bir seçim olduğunu söyledi.