Mescid-i Aksa’ya baskın, Batı Yaka’da saldırı İŞGALCİ KUDURDU

Hak hukuk ve insanlık konularında zaten zayıf karakterli olan siyonist zihniyet, işgal ettiği Filistin (Kenan) diyarında insanlık tarihinin şahid olduğu insanlık dışı vahşetini sürdürüyor. Siyonist işgal rejiminin sözde güvenlik güçleri Filistinlilere her türlü eziyetle zulm ederken, sözde ‘Yerleşimci’ denilen terörist çeteler de Filistinlilerin tarlalarını ateşe veriyor, Zeytin ağaçlarını söküp kırıyor ve araçlarına zarar veriyorlar. Siyonistler topyekün kudurdu...

Ekleme: 12.04.2023 05:00:00 / Güncelleme: 12.04.2023 05:01:02 / manşetler
Destek için 

FARUK KUZU / DOĞRUHABER

Fanatik denilen ama gerçekte terörist olan siyonist Yahudiler, 5-13 Nisan tarihlerini kapsayan Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor.

İşgal polisinin korumasındaki yüzlerce fanatik Yahudi, işgal altındaki Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, baskın öncesi çok sayıda İşgal polisi, Mescid-i Aksa'nın çeşitli bölgelerinde konuşlandı, bir kısmı da necis ayaklarıyla Kıble Mescidi'nin çatısına çıktı.

Fanatik Yahudiler İşgal polisinin koruması altında Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e girdi.

İşgal güçleri ayrıca 50 yaş altı Filistinlilerin sabah namazı için Aksa'ya girişine engel oldu. Onlarca Filistinli sabah namazını dışarıda, Harem-i Şerif'in kapılarının yakınında eda etti.

Fanatik denilen terörist Yahudilerin baskını sırasında Aksa'da bulunan Filistinliler tekbir getirerek baskını protesto etti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, dün ve önceki gün 2 bin 500'e yakın fanatik denilen terörist Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini duyurmuştu.

Terörist işgal polisinin geçen hafta iki gece üst üste Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara orantısız güç kullanarak ses bombası, plastik mermi ve coplarla müdahale etmesi, işgal altındaki Kudüs ve Batı Yaka'da tansiyonu yükseltmişti.

HAMURSUZ BAYRAMI'NDA "AKSA'YA BASKIN" ÇAĞRILARI

Fanatik Yahudiler, 5-13 Nisan'daki Hamursuz Bayramı sırasında Aksa'ya yönelik baskın çağrılarını artırmıştı.

Bu dönemde baskın bekleyen Filistinliler ise ramazan ayında Müslümanlara Mescid-i Aksa'da itikaf çağrısında bulunmuştu.

Fanatik Yahudi 15 haham da İşgalin sözde başbakanı terörist Binyamin Netanyahu ile Ulusal Güvenlik Bakanı terörist Itamar Ben-Gvir'e mektup yazarak, Yahudi yerleşimcilerin Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa'da kurban kesmeleri için izin verilmesini istemiş, kurban kesmeyi başaranlara 5 bin 500 dolar değerinde ödül verilmesini önermişti.

“İSRAİL, HAMURSUZ BAYRAMI SONRASI GAZZE’YE SALDIRI BAŞLATACAK”

Filistin yönetimi, Yahudilerin Hamursuz Bayramı sonrasında İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne saldırı düzenleyeceğini iddia etti.

Filistin yönetimine bağlı Dışişleri Bakanlığı, İşgalcilerin abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı yapma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İşgalin sözde başbakanı terörist Binyamin Netanyahu’nun “imajının zedelenmesinin önüne geçmek için” Gazze’ye saldırı gerçekleştirmeyi düşündüğü öne sürüldü.

Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik saldırı planlarının onun “siyasi kurtarıcısı” olarak nitelendirildiği açıklamada, saldırıların Yahudilerin Hamursuz Bayramı sonrası gerçekleşeceğine dikkat çekilirken uluslararası toplum, durumun meydana getireceği tehlikeli tırmanışa karşı uyarıldı.

İŞGAL REJİMİNİN TERÖRİST ASKERLERİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI: 31 YARALI

Zalim Siyonist rejimin sözde askerlerinin, Batı Yaka'da işgale karşı gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırısında 31 kişi yaralandı.

Yahudi gasıplar, siyonist rejimin sözde bakanları öncülüğünde, işgal altındaki Batı Yaka'nın kuzeyinde, "kaçak" inşa edilen yerleşim birimi Evyatar'a destek yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe "Yahudi Gücü"nün sözde lideri Ulusal Güvenlik Bakanı terörist Itamar Ben-Gvir, Dini Siyonizm Partisi sözde lideri Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Ulusal Misyon Bakanı Orit Strook ve Zvi Sukkot gibi siyonist bakanlar öncülük etti.

Yürüyüşü protesto eden Filistinlilere, siyonist rejimin sözde askerleri saldırdı.

Filistin Kızılay'ından yapılan açıklamaya göre, saldırıda 31 kişi yaralandı.

Ayrıca göz yaşartıcı gazdan etkilenen 185 kişiye de olay yerinde ilk yardım yapıldı.

İşgal altındaki Kudüs dâhil Batı Yaka'da 145 büyük, 140 da kaçak yerleşim yeri bulunuyor ve buralarda yaklaşık 650 bin Yahudi gasıp yaşıyor.

ZALİM SİYONİST REJİMİN ASKERLERİ 15 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU KATLETTİ

İşgalcilerin Filistin'deki saldırıları Ramazan ayında da hızla sürüyor.

Siyonist işgal güçleri, işgal altındaki Batı Yaka'nın Eriha kenti yakınlarında baskın düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, baskın, Eriha yakınlarındaki Akbet Cabr mülteci kampını hedef aldı.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen baskın sonrasında çatışma çıktığı bildirildi.

Bölge kaynakları, İşgal güçlerinin saldırısı neticesinde Muhammed Bilhan isimli 15 yaşındaki bir çocuğun öldürüldüğünü ifade etti.

Baskında 5 Filistinli yaralanırken 5'i de İşgal güçlerince gözaltına alındı.

İşgal güçlerinin 2023 yılında katlettiği Filistinlilerin sayısının 100'e yaklaştığı ifade ediliyor.