Peygamber Sevdalıları Gaziantep'te Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması yapacak

Ramazan ayının son Cuma'sı olarak ilan edilen Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından birçok il ve ilçede 14 Nisan'da Cuma namazına müteakip kitlesel basın açıklaması düzenlenecek.

Ekleme: 11.04.2023 18:20:04 / Güncelleme: 11.04.2023 18:21:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejimi işgali altında bulunan ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu duruma dikkat çekmek için her yıl Ramazan ayının son cuma günü dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasında "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor.

Peygamber sevdalıları vakfı Gaziantep şubesi Dünya Kudüs Günü münasebetiyle 14 Nisan Cuma günü Cuma namazına müteakip Gaziantep Ulu Camii'nde kitlesel basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

Vakıftan yapılan açıklamada, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Allah'ın Mukaddes kıldığı mekân Müslümanların ilk kıblesi 3, Haremi Şerif ve kutlu Nebi'nin Miraç noktasıdır. Kudüs Müslümanların, Ümmetin, Vahdet ve birliğinin sembolüdür. Ümmet onunla İzzet kazanır ve onsuz da esareti yaşar. Kudüs düştüğünde Ümmet düşer Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar Kudüs'ü özgürleştirmek ve işgalci Siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler. Gelin hangi millet parti tarikat cemaat ve hareketten olursak olalım vahdet ve Uhuvvet içerisinde, Allah'a dayanarak Kudüs'ün düşmanlarına karşı mücadele edelim. Kudüs'ü özgürleştirerek ümmete özgürlük bağımsızlık ve izzet yolunu açalım." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada tüm Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı Müslümanlar 14 Nisan Cuma günü Gaziantep Ulu Camii'nde yapılacak Dünya Kudüs Günü kitlesel basın açıklamasına davet edildi. (İLKHA)