Depremzedeler Ramazan'ı değerlendirdi

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de meydana gelen 7.7 ve aynı gün meydana gelen 7.6 şiddetindeki iki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Adıyamanlı depremzedeler Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmeye gayret ediyor.

Ekleme: 11.04.2023 16:25:03 / Güncelleme: 11.04.2023 16:32:11 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Vakfı tarafından kurulan iftar çadırlarıyla vatandaşlara hem Ramazan ayının güzellikleri hem de iftar yapma imkanı sağlanıyor.

Sait Tanrıverdi

Ramazan'ın yaşanan tüm felaketlere rağmen bereketli geçtiğine değinen Sait Tanrıverdi, "Yakın akrabalarımdan 18 kişi depremde vefat etti. Şu an Ramazan ayı içerisindeyiz Ramazan güzel geçiyor. Kimse aç kalmıyor. Buradaki yardım kuruluşlarına teşekkür ediyoruz bizleri yalnız bırakmıyorlar. Yaşanan büyük felaketin ardından Adıyaman diye bir yer kalmadı. Depremde vefat eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Burada çalışma yürüten hayır kurumlarına teşekkür ediyorum." dedi.

"Adıyaman'da çok büyük bir felaket oldu"

Emin Dolan

Emin Dolan, "Adıyaman'da çok büyük bir felaket oldu. Rabbim bir daha o günleri yaşatmasın. Ramazan ayı içerisindeyiz. Rabbim bu hayır kurumlarından razı olsun. Depremzede vatandaşlar buraya gelip iftarlarını açıyor. Sahurluk ikramı var. Bunun dışındaki ihtiyaçlarını alıp eve götürüyorlar.  Hamd olsun Ramazan güzel bir şekilde gidiyor. Bu ay bağışlama, af ve mağfiret ayıdır. Bu ayda yardımlaşmak, paylaşmak gerekir. Benim yakınlarımdan 25 kişi vefat etti. Adıyaman diye bir il kalmadı. Bu ilin eski haline gelmesi için en az 20 yıl geçmesi gerekiyor gerçekten üzüntüler içerisindeyiz. Halen çadırda, orada burada yardım bekleyen insanlar var. Allah hepimizin Yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

"Rabbimizden geldi"

Galip Bilgin

Depremin etkisinden dolayı kötü bir halde olduklarını dile getiren Galip Bilgin, "Depremin etkisi devam ediyor. Halamın dört torunu bende bir yakınımı depremde kaybettim. Rabbim hepsine rahmet etsin. Başımıza gelen bu felaket Rabbimizden olduğu için bir şey diyemiyoruz. Rabbimiz bir daha o günleri bizlere yaşatmasın. Lailahe illallah Muhammed Resullulah demekten başka bir şey diyemiyorum." şeklinde konuştu.

Ramazan Er

Orucunu tuttuğunu ancak evin yakınlarında sağlam cami olmadığı için teravihlere camiye gidemediğini ifade eden depremzedelerden Ramazan Er, "Yakınımızda cami olmadığı için Teravih namazlarımı camide kılamıyorum. Ama şükür beş vakit namazımı kılıp, orucumu tutuyorum. Yakınlarımdan yedi kişi vefat etti. Kardeşimin hanımı, kızı ve diğer akrabalarım vefat etti. Bizim köyde 100'den fazla vefat etti. Bu felaket Rabbimizden geldi bundan dolayı biz O'na karşı bir şey diyemeyiz. Ramazan dolayısıyla her tarafa iftar yemeği dağıtılıyor. Allah onlardan razı olsun." dedi.

"Eşimi ve çocuklarımı kaybettim"

Yusuf Benli

Eşini ve çocuklarını kaybetmesine rağmen kulluk vazifeni yerine getirmeye çalıştığını dile getiren depremzedelerden Yusuf Benli, "Ramazan hamd olsun iyi geçiyor. Benim ailemin hepsi vefat etti. Eşim çocuklarım hepsi vefat etti. Ben yalnız kaldığından m. Gidecek yerim olmadığından ben de camide yatıyorum. Ramazan bizim için bu şekilde geçiyor. Allah bu hayır kurumlarından razı olsun. Diyecek başka bir şeyim yok." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler