HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin: Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi halkın ihtiyacını karşılayamıyor

Sağlık Bakanlığı’nın faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sisteminin halkı mağdur etmeğe devam ettiğine dikkat çeken HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, hastanenin de ihtiyaca cevap veremediğini ve birçok sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Ekleme: 11.04.2023 16:05:06 / Güncelleme: 11.04.2023 16:22:57 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Siirt halkının özellikle MHRS) ve Alo 182 üzerinden randevu alamamaktan çok şikâyetçi olduğunu ve birçok polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini hatta bazı poliklinikler için hiç randevu bulunmadığını belirten Tekin, bu soruna bir an önce bir çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekti.

"Siirt halkı randevu veya istediği doktoru bulmada sıkıntı yaşamaktadır"

Birçok bölgede artık şehir hastanelerinden söz edilirken Siirt'te halen bir hastanenin ek binasının ne zaman faaliyete geçeğinin koşulduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binasının temel kazma işlemi başladı. Yapılma aşamasında olmasına seviniyoruz. Belki bunu yapanlara teşekkürlerimizi de sunuyoruz ama artık günümüzde şehir hastaneleri konuşulurken veya bu gün Siirt'te şehir hastanesini konuşmamız gerekirken hastanenin ek bina yapılmasına seviniyor durumda olmamız ayrı bir tablonun göstergesidir. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Siirt halkının ihtiyacını gidermede yetersiz olduğunu halk olarak müşahede etmekteyiz. Özellikle randevu veya istediği doktoru bulmada sıkıntı yaşamaktadır."

"Siirt halkı bu durumu çok gündem ediyor bize şikâyet ve taleplerini iletiyorlar"

Emar (MR) filmi çekme noktasında bile aylara sarkan bir sıra bekleme sürenin halkı mağdur ettiğine dikkat çeken Tekin, "Ülkedeki insanlar arasında hizmet farkının en aza indirilmesi gerekir. Bir tarafta şehir hastaneleri varken bir tarafta insanların halen doktora ulaşma noktasında sıkıntı çekmesi kötü ve elzem bir durumdur. Halkımız bu durumu çok gündem ediyor, şikâyet ve taleplerini bize iletiyor. Biz de bu vesileyle yetkililere sesleniyoruz. Bu konuda ihtiyaç karşılanmalıdır, Siirt eğitim ve araştırma hastanesi daha donanımlı hale getirilmelidir. Bu haliyle Siirt'in ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil, bunun alternatifi derhal oluşturulmalıdır." çağrısında bulundu. (İLKHA)