Umut Kervanı Bingöl'de bayram öncesi çocukları sevindirdi

Umut Kervanı Genç ilçe Temsilciliği ve Yetimler Vakfı Genç ilçe Temsilciliği ihtiyaç sahibi ailelere giyim ve kumanya yardımında bulundu

Ekleme: 11.04.2023 15:55:03 / Güncelleme: 11.04.2023 16:23:15 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl’ün Genç ilçesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı Genç ilçe Temsilciliği Ramazan Bayramı öncesi yetim ve muhtaç ailelere giyim yardımında bulundu. Genç’te bir hayırseverin katkısı ile çocuklara bayramlık elbiseler alındı. Umut Kervanı Genç ve Yetimler Vakfı Genç Temsilciliklerinin koordineli faaliyetleri kapsamında hayırsever bir iş insanını katkılarıyla ilçede bulunan yetim ve muhtaç abilere giyim yardımında bulunuldu. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar bayramlık elbiselerle renkli kareler oluşturdu.

“Gündemimizde çocukların bayramda giyindirilmesi var”

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Genç ilçe Temsilcisi Mücahit Arıboğa, “Öncelikle Rabbim bizleri içinde bulunduğumuz Ramazan ayının son günlerinin en güzle bir şekilde istifade edenlerden eylesin. Malumunuz bayram yaklaşmakta, bizler Umut kervanı olarak yılın 12 ayında zengin ile fakirin arasında bir köprü vazifesi görüp yetim ve muhtaç ailelere yardım faaliyetlerini sürdürmekteyiz. İlçede Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin desteğiyle muhtaç alilere kumanya dağıtımı geçekleştirdik. Bugünde hayırseverin katkılarıyla ilçedeki 100 (yüz) çocuğa bayramlık giyim ihtiyaçları karşılandı. Gündemimizde çocukların giydirilmesi var. Allah hayır sahiplerinden razı olsun. Bayramlık elbise zengini ve fakiri ile her çocuğun hayalidir. Her ne olursa olsun çocukların yüzüz gülmesi lazım. Buradan hayırsever halkımıza sesleniyoruz, önümüz bayram ve daha çok çocuğa ulaşmamız için daha çok desteğe ihtiyaç vardır. İhtiyaç sahipleri için yardımlarınızı bekliyoruz. Umutla bekleyen yüreklere dokunmak için bir umut da siz olmak isterseniz sizleri de Umut Kervanına bekleriz.” şeklinde konuştu.

Arıboğa mart ayı faaliyetlerine de değinerek, hayırseverlerden aldıkları yardım ve desteklerle ihtiyaç sahiplerine ulaşan Umut Kervanı Genç İlçe Temsilciliği, 2023 yılı Mart Ayında 98 aileye 50 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirtti. (İLKHA)