Almanya'da Türkiyeli esnaf depremzedeler iftar vererek yardım topladı

Almanya'nın Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln kentinde Keup Caddesi esnafı Türkiye ve Suriye depremzedeleri için yaptığı iftarda dua edildi maddi yardım topladı.

Ekleme: 11.04.2023 13:20:04 / Güncelleme: 11.04.2023 13:20:04 / Dünya
Destek için 

İftar organizesi yapan Keup Caddesi Esnaf Derneği Başkanı Meral Şahin, etkinlikle alakalı şunları söyledi.

Şahin, "Depremzedelerimizi sadece bugün anmıyoruz.  Biz buranın esnafları olarak deprem bölgesi için yardımlar toplandık.  Almanya’nın sağlık Bakanıda bugün bizle beraber. O da bize çok yardımcı oldu.  Keup caddesinde 118 esnafımız var. Bu iftar etkinliği için birlik olduk, para topladık. Vermek istediğimiz mesaj burada insanlara hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan din mezhep kültür ırk hiçbir şeyi ayırt etmeden birlikte beraberlikte yapacağımız Halil İbrahim sofrası olsun istedik.

Hep beraber bekliyoruz paylaşalım güzel bir anısı olsun insanların içerisine güzel bir filiz yerleştirelim ki bunlar bizi ileriye yönelik daha güzel iyi yerlere götürsün. Çünkü çocuklar var onlara örnek olsun biz Müslümanlar olarak örnek olalım dedik. Her zamanda bunu mesaj olarak da vermeye çalışıyoruz.

Bunu ilk defa yapmıyoruz. Bu 5. iftarımız fakat bu sefer birazcık yağıştan dolayı yolda kaldık ama mesajımız inşallah ulaşır. Deprem yardım yemeğimiz Alman dostlarımızın Paskalyasına rast geldi onlarında bu gününü buradan kutluyorum." dedi.

"Burası kültürlerin bir arada olduğu yer"

İftar davetine katılarak davetlilere yaptığı selamla konuşmasında Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, "Burası kültürlerin bir araya geldiği, burası çok özel bir yer, çivili banka saldırısının olduğu yer, her sene bir arada bulunduğumuz yer, kültürlerimizi kutladığımız saldırı faciasında hayatlarını kaybedenleri andığımız andığımız yer, Keup caddesinin deprem bölgesine çok yardımlar gönderdiğini biliyorum." dedi. 

Bakan Lauterbach iftar davetine gelenleri, Türkiye ve Suriye’deki depremde hayatını kaybedenler için bir dakika saygı duruşuna davet etti. (İLKHA)