"Neden orada bedava konut yapıp, depremzedelere vermedi. Elinden tutan mı vardı?"

Bakan Murat Kurum, "Madem Sayın Kılıçdaroğlu ücretsiz yapmak istiyor. İzmir'de deprem oldu. Neden orada bedava konut yapıp, depremzedelere vermedi. Elinden tutan mı vardı?" ifadelerini kullandı.

Ekleme: 10.04.2023 23:55:51 / Güncelleme: 10.04.2023 23:56:55 / Güncel
Destek için 

Habertürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurum, 14 Mayıs seçimlerinin kritik öneme sahip olduğunu, 14 seçimdir kazanan AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir yüzyıla başlangıç yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirleri, milletin desteğiyle İstanbul'dan aday olduğunu belirten Kurum, "İstanbul 1. Bölge 1. sıra daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olduğu yerdir. Bizim için çok şerefli yerdir. Gerçi Türkiye'nin her tarafı şereflidir. İstanbul'un geleceği, çocukları adına yapacağımız çalışmaları, milletvekili olarak üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getireceğiz. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz anlayışı İstanbul'da da ortaya koymaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

"Önceliğimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın konutlarını yapmak"
Bakan Kurum, 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rekor oyla yeni yüzyılın başlangıcını yapacağını dile getirerek "Şu anda en önemli gündemimiz deprem bölgesindeki vatandaşlarımız. Önceliğimiz, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın bir an önce konutlarını yapmak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyonla yeni projeleri 15 Mayıs itibarıyla hayata geçireceklerini vurgulayan Kurum, önümüzdeki perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle depremin üzerinden henüz 66 gün geçmesine rağmen 100 bin konutun inşasını başlatacağını söyledi.

Bunun önemli bir başarı olduğunun altını çizen Kurum, "100 bin konutu 4'le çarptığınızda bu 400 bin kardeşimizin evi, yuvası, mutluluğu demek. Depremzede vatandaşlarımıza 1 yıl içerisinde konutlarını etap etap teslim edeceğiz. Bu istemekle alakalı. Söz verdiğimiz her şeyi yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

"Projelerimiz üzerinden eser siyaseti yaptık"
Depremin ilk günü Gaziantep'te üs kurduklarını anlatan Kurum, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki tüm inşaat malzeme üreticilerini bir araya getirdik. 'Bize bu kadar demir, çimento, kalıp malzemesi lazım' dedik. Seçime 34 gün var, harıl harıl ihalelerimizi yapıyoruz. 1 milyon 200 bin konutu nasıl yaptıysak o anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Boş vaat vermek çok kolay, hele hele seçim sürecinde. Madem Sayın Kılıçdaroğlu ücretsiz yapmak istiyor. İzmir'de deprem oldu. Neden orada bedava konut yapıp, depremzedelere vermedi. Elinden tutan mı vardı? Ben kimin vaatlerini tuttuğuna bakarım. Yapamayacakları vaatleri verenlerin peşinden koşmam. Seçim sürecinde boş vaat vermek kolay. Biz, hiçbir zaman böyle bir siyaset yapmadık. Projelerimiz üzerinden eser siyaseti yaptık. Biz yapabileceklerimizi söylüyoruz."