Hür kadrolar Meclise HAYDİ BİSMİLLAH!

14 Mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA PAR, 4 milletvekiliyle mecliste temsil edilecek. Bugüne kadar sürdürdükleri yapıcı siyasetlerini mecliste de sürdüreceklerini dile getiren HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, “Hâlimizi mazimizden hayırlı kılan Rabbim, atimizi hâlimizden hayırlı kılsın. Haydi Bismillah.” diyerek yeni sürecin startını verdi.

Ekleme: 11.04.2023 04:00:34 / Güncelleme: 11.04.2023 04:01:02 / Güncel
Destek için 

ENES DURMAZ – DOĞRUHABER

14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekilleri seçimleri için aday listeleri YSK'ya teslim edildi. Seçime AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA PAR’ın 4 ilden milletvekili adayı çıkardığı görüldü. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu AK Parti listelerinde İstanbul 3. Bölge 4. sırada, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir Gaziantep 6. Sırada, HÜDA PAR Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı Batman 2. sırada, HÜDA PAR GİK Üyesi Faruk Dinç, Mersin 4. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. 14 Mayıs seçimleri ve HÜDA PAR’ın mecliste temsiliyeti konusunda gazetemize değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, “Hâlimizi mazimizden hayırlı kılan Rabbim, atimizi hâlimizden hayırlı kılsın. Haydi Bismillah.” diyerek yeni sürecin startını verdi.

HÜDA PAR GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MECLİSTE TEMSİLİYET KAZANACAK

“Allah’ın izniyle 14 Mayıs seçimlerinde HÜDA PAR güçlü bir şekilde mecliste temsiliyet kazanacak.” İfadelerini kullanan Ramanlı, “Halihazırda HÜDA PAR’ın on yıldan fazla bir süredir Türkiye siyasetine kazandırmaya çalıştığı bazı değerler var. Özellikle muhalefet anlayışı açısından örnek olmaya çalışıyor. Biz kurulduğumuz günden bu yana hükümetin doğrularına doğru demiş yanlışlarına da yanlış deyip karşı çıkmış bir partiyiz. Yapıcı muhalefeti benimsiyoruz. Amaç milletin ve memleketin faydasına olacak hizmetleri ortaya koyabilmek. Meclise gittiğimizde de bu tutumumuzu devam ettireceğiz. Milletin ve memleketin faydasına olacak işlerde tabiki hükümete destek vereceğiz. Ama milletin ve memleketin faydasına olmadığını düşündüğümüz işlerde de muhalefetimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sadece karşı çıkmak üzerine bir muhalefet anlayışına geliştirmeyeceğiz, doğrusunun da ne olduğunu açıklayıp, doğruya yönlendirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

MİLLETE YENİ BİR ANAYASA HEDİYE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Sistemin halkın inanç değerleriyle barışık olması gerektiğine vurgu yapan Ramanlı, “Bizler toplumun değerlerini sisteme de taşımak istiyoruz. Devlet milletin değerleriyle özdeşleşsin istiyoruz. Bunun da yolunun yeni bir anayasa yapımı olduğunu biliyoruz. Yeni anayasa çalışmaları için de önayak olmayı istiyoruz. Gücümüz nispetinde 1982 cunta anayasasının değiştirilip, millete yeni bir anayasa hediye edilmesi için de uğraş vereceğiz. Bu da bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.  

ADALETİN TESİSİ İÇİN ETKİLİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Ülkenin ve milletin sorunlarına dair büyük bir gayretle çalışacaklarını dile getiren Ramanlı son olarak şöyle konuştu; “Ülkenin çok farklı sorunları var. Ekonomiden tutun, Kürt meselesine, dış politikaya kadar farklı alanlarda sorunlar var. Bunların da çözümü noktasında elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Toplumdaki zayıflamaya yüz tutmuş adalet duygusunun yeniden tesis edilmesi, güven ortamının sağlanması ve bir bütün olarak adaletin tesisi için de gerek mecliste alınacak kararlarda gerekse de yapılacak kanunlarda etkili olmaya çalışacağız.”

HALKIMIZA, PARTİMİZE VE İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Kararın hayırlı olmasını dileyen HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ise “HÜDA PAR, hür ve erdemli kadroları ile insanı önceleyen kutlu yürüyüşüne hızla devam etmektedir. Öncelikle partimizin 14 Mayıs Genel Seçim kararının memleketimize, halkımıza, partimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Uzun süren istişareler sonucunda malum yeni süreci başlattık. Türkiye'nin yeni Yüzyılının kayıp bir yüzyıl olmaması, ülkenin sorunlarına etkin katkı sunabilmek ve mücadelemizi daha geniş sahalara taşımak adına büyük bir sorumluluk aldık. Bütün kadrolarımız şimdi tartışmaları bir kenara bırakarak sahaya inme, çalışma ve bu kutlu davayı insanlarımızla buluşturma zamanı olduğunun fevkindedir. Allah utandırmasın.” ifadelerini kullandı.

MERSİN’İMİZİ TEMSİL ETMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞEREFTİR

HÜDA PAR GİK Üyesi ve Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç de adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin şehri olan Mersin’imizi temsil etmek benim için büyük bir şereftir. Vakit, Mersinli kardeşlerimizin dürüst siyaseti ve gerçek adaleti meclise taşıma vaktidir. Mersin halkımız, Önce İnsan Öncelik Adalet diyecektir. Haydi Bismillah!”

HÜDA PAR ADAYLARINI TANIYALIM

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili seçiminde AK Parti listelerinden girecek olan HÜDA PAR adaylarını tanıyalım…

ZEKERİYA YAPICIOĞLU KİMDİR?

1966 yılında Batman'da doğan Yapıcıoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Zekeriya Yapıcıoğlu, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990-2012 yılları arasında avukatlık yapan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın kurucuları arasında yerini aldı. Yapıcıoğlu, 30 Haziran 2013'te Ankara'da yapılan 1. Olağan Büyük Kongre'de genel başkanlığa seçildi. Haziran 2015 seçimlerine Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak giren Yapıcıoğlu, daha sonra HÜDA PAR’ın 15 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı 2’nci Olağan Kongresi’nde tekrar genel başkanlığa seçildi. HÜDA PAR'ın 4’üncü Olağan Büyük Kongresi’nde tekrar genel başkan seçilen Yapıcıoğlu, evli ve beş çocuk babasıdır.

Yapıcıoğlu iyi derecede Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

ŞEHZADE DEMİR KİMDİR?

HÜDA PAR’ın kurucu üyelerinden olan Şehzade Demir, 1974 Şırnak/İdil doğumludur. İlkokulu Çığır köyünde, ortaokul ve lise eğitimini ise Nusaybin’de tamamladı. Partinin kurulduğu 2012 yılına kadar ki yaşantısında çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde kamu yararına geniş bir yelpazede çalışmalarda bulundu. HÜDA PAR Genel Sekreterlik görevini iki dönemdir sürdüren Demir, parti kurulduğu günden beri aynı zamanda Genel idare Kurulu üyesi görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda gazeteci ve yazar olan Demir’in çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanmaya devam etmektedir. Eskişehir Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimi devam eden Demir, evli ve beş çocuk babasıdır.

SERKAN RAMANLI KİMDİR?

HÜDA PAR bünyesinde siyaset yapmaya devam eden Av. Serkan Ramanlı, 1980 Batman doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Batman'da tamamlayan Ramanlı, Van 100 Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Batman Barosuna kayıtlı olan Ramanlı, uzun süre baro yönetiminde görev aldı. Partinin birçok kademesinde görev alan Ramanlı, Kongrede Genel İdare Kuruluna seçilirken, son değişiklikle Halkla İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kürt meselesinin çözümüne yönelik çalışmaların da içinde olan Ramanlı, 2018 seçimlerinde HÜDA PAR'dan İstanbul Milletvekili adayı olmuştu. Evli ve iki çocuk babası olan Ramanlı, iyi derecede İngilizce, Kürtçe ve Arapça biliyor.

FARUK DİNÇ KİMDİR?

1985 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyünde doğdu. İlkokulu Pekmezciler köyünde, ortaokulu Dicle Kocaalan YİBO'da okudu. Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Dinç, birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Siyaset hayatına HÜDA PAR'la başlayan Dinç, partisinin kurucu gençlik kolları başkanlığını üstlendi. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Dinç, bir dönem Diyarbakır İl Başkanlığı görevini sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası olan Dinç; Kürtçe, Zazaca ve İngilizce biliyor.