500 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim düzenleniyor

Tayvan'da restorasyonunun yapıldığı ve Temmuz'da sergilenecek olan 500 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim'in nisan sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Ekleme: 10.04.2023 20:11:07 / Güncelleme: 10.04.2023 20:41:04 / Güncel
Destek için 

Tayvan'da 500 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim'in restorasyonunun yapıldığı ve nisan sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Tayvan Milli Kütüphanesi, çok eski ve yıpranmış olması sebebiyle ağır hasar görmüş 500 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim'in onarımını nisan sonunda tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Restore edilen Kur'an-ı Kerim, iki yıl önce Türkiye'de yaşayan ve Müslüman olan Tayvan Tzu Chi Vakfı Türkiye Temsilcisi Faysal Hu tarafından, Tayvan merkezli Budist Tzu Chi Yardım Vakfının Kurucusu Dharma Ustası Cheng Yen'e hediye edildi.

Milli Kütüphanenin "Kitap Hastanesi" bölümünde eski metinler ve kaligrafik restorasyonda uzman Hsu Mei-wen, Cheng Yen'in hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i gözden geçirirken bazı sayfalarda karıncalara benzeyen böcekler gördüğünü, ardından da Milli Kütüphane yetkilileriyle temasa geçtiğini aktardı.

Hsu, el yazması kitabın iç sayfalarının restorasyonunun uzun ve zahmetli bir süreç olduğunu vurgulayarak, sadece bir sayfayı onarmanın yarım gününü aldığını dile getirdi.

Etiketler: