Antalya Kudüs Platformu’ndan işgal rejiminin saldırılarına tepki

Antalya'da aralarında Umut Kervanı ve Peygamber Sevdalılarının da olduğu 72 dernekten oluşan Antalya Kudüs Platformu, Siyonist işgal rejiminin saldırılarına düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Ekleme: 09.04.2023 02:30:04 / Güncelleme: 09.04.2023 02:30:04 / Güncel / Antalya Haberleri
Destek için 

72 dernekten oluşan Antalya Kudüs Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasına katılan vatandaşlar, sık sık tekbir getirerek, Siyonist işgal rejimine lanet okudular.

Düzenlenen basın açıklamasının ardından araçlardan konvoy oluşturularak, şehir turu atıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Antalya Kudüs Platformu Dönem Başkanı Hakan Ülgen, İslam coğrafyasına yönelik gerçekleştirilen saldırıların tahammül eşiği çoktan aşıldığı ve artık dayanılmaz bir noktaya ulaştığını söyledi.

Ülgen, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 1948 yılından beri terörist israil’in işgali altındadır. Bu işgal ve zulümler ile 1948 yılından beri Müslümanların izzeti işgal altındadır! Müslümanların namusu işgal altındadır! Müslümanların özgürlüğü işgal altındadır! Mescid-i Aksa, İsra Suresi’nde buyrulduğu üzere ‘çevresi mübarek kılınan’ kutlu bir mekandır. Mescid-i Aksa ümmetin göz bebeğidir. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa; uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan israil’in saldırılarıyla, entrikalarıyla işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır.” dedi.

“Mescid-i Aksa’nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir.” diyen Ülgen, “Kudüs’ün işgal altına olması, Araplarla israil arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. Filistin’e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan israil bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegâne sebebidir. Biz biliyoruz ki bugün Siyonizm’in her türlü fesadı yeryüzüne yayabiliyor oluşu onların gücünden değil, Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklanmaktadır. Evet, terör örgütü israil’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Ancak bize düşen daha somut adımlar atmaktır. İbadet ederken terörist israil’in askerleri tarafından silah darbeleriyle zulme uğrayan Müslüman kardeşini gördüğü halde harekete geçmeyen, Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girip mahremimizi çiğneyen İsrail teröristlerini görüp de öfke duymayan, Başörtüsü çekilerek camiden sürüklenerek çıkartılan Müslüman kardeşimizin çığlıklarını duyduğu halde tüm Müslüman ülkeleri göreve çağırmayan bir insan imanını ve vicdanını sorgulamalıdır!” ifadelerini kullandı. (İLKHA)