TBMM Başkanı Şentop’tan Siyonist işgal rejimine tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslümanlara yönelik işgal rejiminin saldırılarını lanetledi.

Ekleme: 09.04.2023 01:20:04 / Güncelleme: 09.04.2023 01:20:04 / Güncel / Tekirdağ Haberleri
Destek için 

Tekirdağ'a katıldığı bir iftar programında konuşan Şentop, Filistin'de yaşanan zulümde dolayı derinden etkilendiklerini belirtti.

 Şentop, “Bu Ramazan'ı biraz buruk idrak ediyoruz. 6 Şubat'ta başlayan depremler milletimizi çok derinden yaralamıştır. Kalbimiz ve aklımız hep deprem bölgemizdeki kardeşlerimizde. Ben de defeatle oraya gittim. Ramazan'ın ilk iftarını Hatay Kırıkhan'da açtık. Kahramanmaraş'ta da iftara katıldım. Cumhurbaşkanımız da sık sık bölgeye gidiyor. Oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” dedi.

Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslümanlara yönelik işgal rejiminin saldırılarını lanetlediğini belirten Şentop, "Ramazan bütün İslam aleminin, iki milyara yakın İslam aleminin yakından takip ettiği özel günler içeren mübarek bir ay. Özellikle Mescid-i Aksa'da, Kudüs'te yaşananlar, Filistinli kardeşlerimizin uğramış olduğu zulüm yine bizleri derinden yaralıyor. Ben burada Müslüman kardeşlerimize her Ramazan ayında bu zulmü bu vahşeti reva gören İsrail'i lanetliyorum. İnşallah İslam aleminin bu güzel günler dirilişine vesile olur. Türkiye bu konuda öncülük yapan ülke." dedi. (İLKHA)