Lübnan, işgal rejimin saldırıları nedeniyle BMGK'ya şikayette bulundu

Lübnan'ın, işgal rejimin ülkenin güneyine düzenlediği saldırıların ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayette bulunduğu bildirildi.

Ekleme: 08.04.2023 23:25:29 / Güncelleme: 08.04.2023 23:28:39 / Dünya
Destek için 

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimin dün ülkenin güneyine düzenlediği saldırıların sivillerin hayatını ve Lübnan topraklarının güvenliğini tehlikeye attığı belirtildi.

Bakanlığın, saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BMGK'ya şikayette bulunduğu, işgal rejimin saldırılarının en şiddetli ifadelerle kınanmasının istendiği aktarıldı.

Ayrıca işgal rejimin , Lübnan'ın kara, hava ve deniz egemenliğini ihlale son vermesinin ve BMGK'nın 1701 sayılı kararı uyarınca tüm yükümlülüklerini yerine getirmesinin sağlanması istendi.

Şikayet mektubunda ayrıca işgal rejimin Kudüs'teki kışkırtıcı eylemleri ile kutsal mekanların saygınlığını zedelemesinin olumsuz yansımaları ve tehlikelerine karşı uyarıda bulunuldu.

BMGK'nın ağustos 2006'da aldığı 1701 sayılı karar, Lübnan ile işgal rejimi sınırındaki tüm çatışmaların sona ermesini öngörüyor.