Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro açılışını Yapıcıoğlu'yla birlikte yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi aralarında her gün yeni bir kriz yaşayan bir 7'li koalisyon var. Bu 8 de olabilir, 9 da olabilir. Şimdi 4 tane yavru hepsi CHP'nin yanında yer aldılar. Ama biz milletimizle buradayız." dedi.

Ekleme: 08.04.2023 21:35:58 / Güncelleme: 08.04.2023 21:49:09 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayaşehir Metro İstasyonu'nda, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşların artık uğurlamaya hazırlandıkları Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek, Allah'tan tuttukları oruçları, yaptıkları ibadetleri, okudukları hatimleri katında kabul etmesini, kendilerini ramazana kavuşturduğu gibi sağlıkla, afiyetle Ramazan Bayramı'na da kavuşturmasını diledi.

Erdoğan, bereketli bir ramazan yaşadıklarını aktararak, "Birileri seccadelerin üstüne ayakkabıyla basabilir. Ne yapalım, bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın artık seccadesi nereye bakar bilemem." dedi.

Ancak bu sene deprem afeti sebebiyle ramazanı biraz buruk yaşadıklarını anlatan Erdoğan, hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşın acısının hala taze olduğunu, kalplerinin bir yarısı buradaysa diğer yarısının da deprem bölgesinde olduğunu vurguladı. Vefat edenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, onların şehitler safında, sevgililer sevgilisi Hazreti Peygamber'e komşu olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeleri asla unutmadıklarını ve ihmal etmediklerini belirtti.

- "Akla, ahlaka, vicdana sığmayan nice iftira attıkları Togg'u ülkemize kazandırdık"

"Nasıl at binenin kılıç kuşananınsa imar ve ihya da bizim işimizdir. Bu işi biz biliriz. Yıllarca bunu ispatladık." dedi.

Yollarda görülmeye başlanan Togg'a yakında dünyanın diğer ülkelerinde de rastlanacağına işaret eden Erdoğan, "İşte bak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim İlham Aliyev'e bir tane gönderdik. Şimdi bir tane de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev kardeşimize gönderiyoruz. Daha sırada var, inşallah diğerlerine de göndereceğiz. 60 yıllık bir hayalin eseri olan Togg'u, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun da simgelerinden biri haline getirdik. Rahmetli Erbakan Hoca'mızın biliyorsunuz Devrim otomobili vardı. Biz ise şimdi devrin otomobilini yaptık, devrin otomobilini. İnşallah bu yatırımlar, bütünüyle İHA'lar, SİHA'lar, Akıncılar, bakın arka arkaya savunma sanayinde bunlar da geliyor mu? Geliyor. Şimdi pazartesi günü inşallah uçak gemimizi devreye alıyoruz ve Silahlı Kuvvetlerimize inşallah teslim ediyoruz. Durmak yok, yola devam."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından, aralarında HÜDA PAR genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da bulunduğu üst düzey parti yetkilileriyle metronun ilk sürüşünü gerçekleştirerek, Kayaşehir Merkez durağından Şehir Hastanesi durağına geldi.

Metro istasyonunda Bakan Karaismailoğlu'ndan bilgi alan Erdoğan, ardından üzerinde ülke genelinde yapılan şehir hastanelerinin görselleri ile "Şehir hastaneleri benim rüyamdır, hayalimdir." sözünün yazılı olduğu duvar önünde ilk olarak tek, ardından, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, TBMM Başkanı Şentop, Bakanlar Karaismailoğlu, Varank, Akar ve Koca ve AK Parti İl Başkanı Kabaktepe ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra metro istasyonundaki çam ve sakura ağaçlarının önünde de fotoğrafı çekildi.