Teravih namazına katılan çocuklara hediye veriliyor

Adana'da teravih namazına gelen çocuklar cami imamı tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.

Ekleme: 08.04.2023 16:20:04 / Güncelleme: 08.04.2023 16:21:08 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adana merkez Seyhan ilçe Müftülüğüne bağlı Ünlüağaç Camii'nde akşam ve teravih namazına katılan çocuklara yapılan etkinlikle çeşitli hediyeler verildi.

"Camiler çocuk dolsun,  ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla cami ve çocuk eğitimine dikkat çekilen etkinlikte, Seyhan Müftülüğüne bağlı Ünlüağaç Camii'nde çocuklara iftarda tescilli Adana Kebabı ikram edilip teravih namazına katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Çocuklar hediyelerini, Teravih namazı öncesi Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın elinden aldı.

Programa katılan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Bu yavrularımıza iftarın neşesini, sahurun sevincini ve Ramazan'ın güzelliklerini bu yaşlarda yaşatmak bizim asli vazifelerimizden birisidir." dedi.

"Bu etkinliği destekleyen mahalle halkına çok teşekkür ediyorum"

Taşcı, "İstikbalimiz ve istiklalimiz olan bu çocuklarımızla beraber orucumuzu açmayı Cenab-ı Allah nasip eyledi. Hamdolsun, sonsuz şükürler olsun. Bugün bu yavrularımızla gerçekten çok güzel bir iftar oldu. Şu anda büyük bir çoğunluğu kapının önünde, sokakta o iftar sevincini yaşıyorlar, aynen Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) müjdelediği gibi. Bu yavrularımıza bu çocuklarımıza iftarın neşesini, sahurun sevincini ve Ramazan'ın güzelliklerini bu yaşlarda yaşatmak bizim asli vazifelerimizden birisidir. Hocamız bugün mahalledeki her yaştan çocukları bir araya topladı, çocuklarımızın sokakta güzel bir iftar sevinci yaşamasına vesile oldu. Ben özellikle Nurullah Hoca'mıza, yine din gönüllümüz kardeşi Emrullah Hoca'mıza, bu etkinliği destekleyen mahalle halkına çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bizi böyle güzelliklerden mahrum eylemesin." şeklinde konuştu.

"Birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye de 500 TL"

Çocuklarda cami ve ibadet alışkanlığı kazanılması adına bu tür programlar tertip ettiklerini vurgulayan Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ise, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 150 talebemizle, çocuğumuzla birlikte iftar açıyoruz. Cami önü sokak iftarları programımızda, çocukların Ramazan ayı boyunca mukabeleye, teravihe ve diğer vakitlere geldikleri süre içinde, camiye en fazla gelip en fazla puanı toplayan çocuklardan birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye de 500 TL vereceğiz. Ramazan ayı boyunca çocuklarımızı camiye, ibadete, oruca, iftara ve sahura alıştırma gibi etkinlikler çerçevesinde, bugün burada teravih öncesi iftar saatinde çocuklarımızla birlikteyiz."

"Ramazan'da camilerimiz çocukların sesleri ile daha da neşeleniyor"

Görev yaptığı süre içerisinde amacının genç yetiştirmeye çalışmak olduğunu ifade eden Ünlüağaç Cami İmam hatibi Nurullah Sarman, "Özellikle Ramazan ayında gençlerimizi ve çocuklarımızı camilerimize yönlendirecek etkinlikler düzenlemeye gayret ediyoruz. Her gün teravih namazından sonra çocuklarımıza bilgi yarışmaları yaparak öğretmeyi, öğrenmeyi daha eğlenceli hale getiriyoruz. Çocukları oyun oynatıp, sonrasında ikramlar veriyoruz. Ramazan'da camilerimiz çocukların sesleri ile daha da neşeleniyor elhamdülillah. Rabbimiz, Rasulullah'a (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hitaben: 'Kaba ve katı yürekli olsaydın, etrafından dağılıp giderlerdi.' buyurduğu gibi gençlerimizi İslam'a ve camilere ancak bu güzel çağrılarla kazandırılabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hocaların kendilerine oyun oynatıp hediyeler verdiğini ifade eden çocuklar, camiye anne, baba ve dedeleriyle birlikte koşa koşa geldiklerini ve hocayı çok sevdiklerini söylediler.

Cami cemaati ise çocuklarını camiye ve dine bağlanmaları için hizmette bulunan Nurullah Sarman Hoca'ya teşekkür ederek hizmetlerin devamlı olması temennisinde bulundular. (İLKHA)

İlgili Galeriler