Bingöl’de İtikafa girilecek camiler belirlendi

Bingöl’de İtikaf sünnetini yaşamak isteyenler için camiler belirlendi. Talep durumuna göre cami sayıları arttırılacak.

Ekleme: 08.04.2023 14:45:05 / Güncelleme: 08.04.2023 14:45:28 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) her Ramazan ayının son 10 günü camide veya mecsitte geceli gündüzlü ibadet maksadıyla kalmak suretiyle yaptığı ibadetlerden biri olan itikaf sünnetini yaşamak isteyenler için Bingöl İl Müftülüğü tarafından Bingöl merkezde itikafa açık olacak camiler belirlendi.

Buna göre 2023 yılı Ramazan ayı itikaf sünnetini ihya etmek isteyen müminler için Bingöl’de itikafa açık olan camiler, Kültür Camii (Kültür Mah.), Mirzan Camii (Mirzan Mah.), Kaleönü Camii (Simani Mah.), Mevlâna Camii (Şehit Mustafa Gündoğdu Mah.) Toplamda 4 caminin itikaf ibadetine kapıları açık olacak. İhtiyaç durumuna göre camilerin sayısı artırılacak.

Konuyla ilgili Bingöl il müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, itikafa girmek isteyenler için yaptığı paylaşımda itikafa girmek isteyen vatandaşların itikaf müracaatlarını dilekçe yoluyla itikafa gireceği camiyi belirtmek üzere 10.04.2023 tarihinde kimlikleriyle beraber müftülüklere bildirmesi gerektiği bildirildi. Açıklamada ayrıca her camide en az 5 kişi itikafa gireceği ve sayının fazlalaşması durumunda farklı camilerin de itikafa açılacağı bildirildi. (İLKHA)