Çiftlikbank kurucusu Mehmet Tosun'un sağ kolu Türkiye’ye iade edilecek

Çiftlik Bank sistemiyle binlerce kişiyi dolandıran sanık Mehmet Aydın’ın sağ kolu olduğu belirtilen Osman Naim Kaya, Türkiye'ye iade edilecek.

Ekleme: 07.04.2023 10:18:58 / Güncelleme: 07.04.2023 10:21:53 / Güncel
Destek için 

Çiftlik Bank Kurucusu on binlerce kişiyi dolandırarak mağdur eden Mehmet Aydın'ın Uruguay’daki sağ kolu olduğu belirtilen Osman Naim Kaya’nın Türkiye’ye iadesi kabul edildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, ekiplerin yola çıktığı, Kaya’nın birkaç gün içerisinde Türkiye’ye getirileceği belirtildi.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Mart 2018’de Uruguay’da tutuklanan Kara, para aklama suçundan yargılandı. Mahkemeyle anlaşarak bir kısım malvarlıklarını Uruguay devletine iade eden Kaya, 4,5 yıl ev hapsi aldı ve Türkiye’ye iade edilmedi.

İade edilmeme gerekçesi olarak Uruguay mevzuatına göre oradaki cezasını çekmeden iadesi mümkün değildi. Adalet Bakanlığı bu zaman diliminde cezası geçtiğimiz martta tamamlanan Kaya’nın iadesi için tekrar başvuruda bulundu. Kaya’nın avukatları da bu başvuruya itiraz etti. Bu itirazlar kabul görmedi ve bakanlığın girişimleri neticesinde Uruguay, Kaya’nın iadesini kabul etti.

BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE TÜRKİYE'DE OLACAK
Türkiye güvenlik ekipleri Kaya’yı almak için Uruguay’a gitti. Birkaç gün içerisinde tarifeli uçakla Türkiye’ye getirilecek olan Kaya, “Kara para aklama, vergi kaçırmak, suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık” suçlarından aranıyordu.