Türkiye’de birçok ilden ve dünyadan TERÖR REJİMİNE LANET YAĞDI

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs’te gerçekleştirdiği alçak saldırılar Türkiye’de birçok ilde düzenlenen basın açıklamaları ile lanetlendi. Meydanlara toplanan Müslümanlar, Siyonist rejime gerekli cevabın verilmesini ve Filistinlilerin bu zulümden kurtarılmasını istedi. Öte yandan diğer ülkelerden de yapılan çağrılarda Siyonist rejimin durdurulması çağrısında bulunuldu.

Ekleme: 07.04.2023 03:30:15 / Güncelleme: 07.04.2023 03:34:23 / manşetler
Destek için 

MEVLİT AKKILIÇ / DOĞRUHABER

Mescid-i Aksa'ya yapılan Siyonist baskınlar, düzenlenen basın açıklamalarıyla lanetlendi. Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskını protesto etmek amacıyla bir araya gelen onlarca STK, yapılan alçakça saldırılara karşılık artık kınamadan öteye geçilmesi gerektiğini ifade ettiler. Türkiye genelinde teravih namazı sonrası yapılan protestoların İstanbul'daki adresi Fatih Camii oldu. "Kudüs İçin Kıyama" sloganıyla İHH öncülüğünde Fatih Camii avlusunda teravih namazının ardından toplanan binlerce kişi Kudüs için destek çağrılarını yineleyerek işgalci siyonistleri lanetledi.

YAZAR MUHAMMED EMİN YILDIRIM: GÜN KINAMA DEĞİL SOMUT ADIM ATMA GÜNÜDÜR

İslam ülkelerinin yöneticilerinin kınamaktan öteye geçerek somut adım atmaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu; "Burada 'kahrolsun israil' diyoruz. Allah bize nefes verdikçe de bunu diyeceğiz. Çünkü karşımızda duran kahrolması gereken bir teröristtir. Ne hukuki ne insanlığı ne adaleti taşımayan bir terörist çete ile karşı karşıyayız. İsrail’e kızdığımız kadar bugün başımıza musallat olan ve İslam coğrafyasının yeraltı, yerüstü kaynaklarını, heyecanını, umudunu bir kene gibi kemiren yöneticilerden de kurtulmadıkça Kudüs'ün fethi sadece hayal olacaktır. Buradan tüm İslam coğrafyalarındaki yöneticilere sesleniyorum! Halk kınar halk. Yönetici kınamaz. Yönetici somut adım atar. Diplomatik, ticari ilişkileri keser ve söz söyler. Söz ile israile karşılık vermenin günüdür. Sadece kınama günü değildir. Bunu herkesin artık çok iyi bir şekilde anlaması gerekir."

"CİHADI SEVDA HALİNE GETİRMEZSEK, ŞEHADETİ DUALARIMIZIN BAŞINA KOYMAZSAK FETİH OLMAZ"

Yıldırım, "Allah, dünyaya saplanan ve sadece menfaatini düşünen israil oğullarını helak etti, yerine yeni bir nesil getirdi ve o nesil içerisinden çıkan gencecik bir komutan ve peygamber olan hazreti Yuşa'nın komutasında Kudüs'ü fethettirdi. Eğer biz Mescid-i Aksa'yı, etrafı mübarek kılınan o toprakları sadece israil saldırdığında hatırlarsak fetih yok. Bunu iyice bilelim. Eğer aşkımızı ve sevdamızı meydanlara hapsedersek fetih yok. Cihadı sevda haline getirmezsek, şehadeti dualarımızın başına koymazsak, Kudüs bizim için her duanın içerisinde bir sevdaya dönüşmezse fetih olmayacak. Onun için Yuşa Aleyhisselamın gençler gibi tek bir sevdamız kalacak. O sevda da sadece Kudüs olacak. O olursa Allah Kudüs'ün fethini yeniden bir kez daha bize nasip edecek." şeklinde konuştu.

MESCİD-İ AKSA BASKINI KOCAELİ'DE TEL'İN EDİLDİ

Siyonis işgal çetesinin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılar Kocaeli'de yapılan basın açıklamasıyla tel'in edildi. Teravih namazının ardından Fevziye Cami avlusunda Kocaeli İHH öncülüğünde gerçekleştirilen ve birçok STK'nin de destek verdiği basın açıklaması programına halk yoğun katılım gösterdi. Çeşitli slogan ve tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, Filistin’e dua ve destekte bulunulup, siyonist rejime ise lanetler okundu. Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Genç İHH Kocaeli Temsilcisi Musa Çetin, Kudüs şehrinin 14 asırdan bu yana Müslümanların gönlünde büyük bir yeri olduğunu dile getirerek, hep beraber işgal rejimine ders verilmesi gerektiğini vurguladı.

MESCİD-İ AKSA SALDIRISI BAŞKENTTE PROTESTO EDİLDİ

İşgalcinin Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde protesto edildi. Siyonist işgalcinin Ankara Büyükelçiliği konutu önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan grup, ABD ve işgalci siyonist aleyhinde slogan attı. Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Ankara Şube Başkanı Mustafa Koyuncu, grup adına yaptığı basın açıklamasında, İslam coğrafyasına yönelik gerçekleştirilen saldırıların tahammül eşiğini çoktan aştığını ve artık dayanılmaz bir noktaya ulaştığını belirtti. Her ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenlendiğini ifade eden Koyuncu, "Mescid-i Aksa ümmetin göz bebeğidir. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, uluslararası camiada meşruiyeti olan ve devlet olarak tanınan fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail'in saldırılarıyla, entrikalarıyla işgal altında. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır." dedi. Açıklamanın ardından grup, Filistin halkı için dua etti.

ŞANLIURFA'DAKİ STK'LARDAN İŞGALCİ TERÖR REJİMİNE KINAMA

İşgalci siyonist çetenin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıları kınayan Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi ve Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi, yapılan saldırılara dur demek için dünyayı harekete geçmeye çağırdı. Yayınlanan mesajlarda, Filistin halkının özellikle Ramazan ayında siyonist rejim tarafından düzenli saldırılara uğradığı belirtildi.

MEMUR-SEN: İŞGALCİ REJİMİN TERÖRÜNÜ KINIYORUZ

Siyonist işgal rejiminin Filistin'deki saldırılarını kınayan Memur-Sen Genel Merkezi, yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, İslam dünyasının kınamalarının dışında daha güçlü ve etkili tepkiler koyması gerektiği ve işgalin bir an önce son bulması için somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

"İSLAM DÜNYASI GÜÇLÜ VE ETKİLİ TEPKİLER ORTAYA KOYMALI"

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: "Bütün gücünü en temelde işlediği binlerce insanlık suçu ve katliamlara rağmen dünyanın sessizliğinden alan bu ırkçı rejimin saldırılarını durdurmanın yolu tüm insanlığın ses vermesi, İslam dünyasının kınamaları aşan daha güçlü ve etkili tepkiler ortaya koyması, işgalin son bulması için samimi bir şekilde harekete geçilmesidir. Gerekli somut ve etkili adımlar atılmadığı için bu rejim fütursuzca, pervasızca katliamlarını sürdürmekte, değerlerimize saldırmakta, işgali genişletmekte ve derinleştirmekte, faili olduğu kıyım ve katliamlara, hiçbir insan hakkına saygı duymaksızın, BM’nin aldığı kararlarla dalga geçercesine ve dünyanın gözü önünde devam etmektedir." Son olarak, "İşgal edilmiş Filistin topraklarında kadın ve çocukları öldürerek var olmaya çalışan ve bir terör devleti olarak kurulmuş işgalci siyonist rejimi şiddetle kınıyoruz. Bütün dünyayı bu insanlık dışı saldırıları protesto etmeye, zulme karşı tavır koymaya davet ediyor, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma kararlılığımızı tekrar ve en güçlü şekilde vurguluyoruz." ifadelerine yer verildi.

İŞGAL REJİMİNE KARŞI KIYAMA GEÇMEMİZ GEREKMEKTE

Müslümanların, siyonist işgal rejiminin zulümlerini kınadıkça onların da zulümlerine devam ettiğini aktaran Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, artık kınama yerine kıyama geçilmesi gerektiğini söyledi. Filistin ve Mescid-i Aksa meselesinin sadece bir Filistin meselesi olmadığını ifade eden Kır, devamında şunları aktardı: "Mescid-i Aksa bir ümmet meselesidir. Bu saldırılar israilin gücünden kaynaklanmıyor. Müslümanların dağınıklığından, Müslümanların ümmet haline gelemeyişinden ve birlikte hareket edemeyişinden kaynaklanmaktadır. İsrail’i durdurmanın tek yolu var. Selahaddin-i Eyyubi metodunu uygulamak, İslam birliğini sağlamak, ümmet olmak ve sonra da Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı israil’in elinden kurtarmak ve başkenti birleşik Kudüs olan bağımsız Filistin Devletinin kurulmasını sağlamaktır. Bunun dışında israil zulmüne engel olacak başka bir güç tanımıyorum. Her olay her hadise bütün uluslararası kuruluşlar israil’i engelleme yönünde karar alma yerine israil’in zulümlerini onaylayacak kararlar almaktadırlar. Artık herkes biliyor ki israil vuruyor biz kınıyoruz. Biz kınıyoruz israil vuruyor. İşgalcilerin zulümlerini kınamak artık israil’in zulümlerini onaylamak anlamı taşımaktadır. Artık bizim kınama yerine kıyama geçmemiz gerekmektedir. Böyle olduğu zaman inanıyoruz ki ümmet Kudüs etrafında birleşecek ve Kudüs etrafında birleştiği zaman Müslümanlar bir ümmet haline gelecektir. Küfür tek millettir İslam da tek ümmettir. Küfür tek millet olma adımlarını koruduğu halde Müslümanlar ümmet bilincine kavuşacak adımları atamamaktadır. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Dünyada sorulmazsa Cenabı Hak bunun hesabını ahirette soracaktır."

DÜNYADAN TEPKİLER

Siyonist rejime dünyadan da tekiler geldi. İşte o tepkilerden bazıları..

ARAP BİRLİĞİ’NDEN BMGK’YA İŞGAL REJİMİNİ DURDURMA ÇAĞRISI

Mescid-i Aksa'daki gelişmeler sonrasında Arap Birliği, Ürdün, Filistin ve Mısır ile koordineli olarak "daimi delegeler (21 ülke) düzeyinde" acil olarak toplandı. Toplantının ardından yayınlanan açıklamada, işgal rejiminin mübarek Mescid-i Aksa'da ibadet eden savunmasız Müslümanlara karşı işlediği suçları şiddetle kınandığı belirtildi. Açıklamada, "Bu suçlar Ramazan ayının son günlerinde tehlikeli bir şekilde tırmandı ve Aksa'da ibadet edenler arasında yüzlerce kişinin yaralanmasına, tutuklanmasına, baskınlara ve aşırılık yanlılarının Mescid-i Aksa'nın kutsallığına kasten saygısızlık etmesine yol açtı." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, işgal rejiminin saldırganlığını derhal durdurmak, Filistin halkına uluslararası koruma sağlamak ve ibadet özgürlüğünü korumak amacıyla BMGK da dahil olmak üzere BM'ye yasal, ahlaki ve insani sorumluluklar üstlenme çağrısı yapıldı. Ayrıca, "BM, İnsan Hakları Konseyi ve UNESCO'daki Arap gruplarına, işgal altındaki Kudüs'teki sistematik İsrail saldırılarına karşı koymak ve durdurmak için istişareleri ve gerekli önlemleri başlatma" çağrısı yapılan açıklamada, Birliğin “İsrail'in saldırgan planlarındaki gelişmeleri takip etmek” amacıyla konseyini daimi oturum halinde tutmaya karar verdiği aktarıldı.

KUVEYT, LÜBNAN, FAS, TUNUS, LİBYA VE BAE, MESCİD-İ AKSA BASKININI KINADI

Kuveyt, Lübnan, Fas, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Libya, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı.