Ukrayna'daki tankların bakımı için Romanya'da merkez kuruldu

Alman Rheinmetall şirketi, Ukrayna'nın savunması için Batı tarafından tedarik edilen tanklar, obüsler ve askeri araçlar için Romanya'da bir bakım ve lojistik merkezi kurdu.

Ekleme: 03.04.2023 23:05:04 / Güncelleme: 03.04.2023 23:05:34 / Dünya
Destek için 

Rheinmetall Üst Yöneticisi (CEO) Armin Papperger, söz konusu merkezin Romanya-Ukrayna sınırı yakınlarındaki Satu Mare'de kurulduğunu ve bu ay faaliyete geçeceğini belirtti.

Bakım merkezi, Ukrayna'da kullanılan Batılı savaş sistemlerinin operasyonel hazırlığının sürdürülmesinde ve lojistik desteklerinin sağlanmasında merkezi bir rol oynayacak.

Bakım merkezinde Leopard 2 ve İngiliz Challenger gibi ana muharebe tanklarının yanı sıra kundağı motorlu obüsler, piyade savaş araçları, zırhlı nakliye araçları veya askeri kamyonların da bakımı yapılabilecek.

Ayrıca NATO kuvvetlerinin savaş araçlarının yanı sıra lojistik araçlarına da gelecekte Satu Mare'de bakım yapılması planlanıyor.

Haziran 2022'de Rheinmetall ve ortak şirketi KMW, Litvanya'nın Rukla kasabası yakınlarındaki Jonava'da, Litvanya ve Baltık Ülkelerinde konuşlu diğer NATO güçlerinin savaş araçlarına kapsamlı lojistik destek sağlamak üzere benzer bir bakım merkezi kurmuştu. (İLKHA)