Almanya ChatGPT'yi engelleyebilir

Alman hükümetinin Kişisel Verilerin Korumasından ve Bilgi Özgürlüğünden Sorumlu Görevlisi Ulrich Kelber, veri güvenliği endişeleri nedeniyle ChatGPT'yi engelleyebileceklerini aktardı.

Ekleme: 03.04.2023 20:28:27 / Güncelleme: 03.04.2023 20:28:27 / Dünya
Destek için 

Almanya'nın Kişisel Verilerin Korumasından ve Bilgi Özgürlüğünden Sorumlu Görevlisi Ulrich Kelber, Microsoft tarafından mali açıdan desteklenen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'yi engelleyebilecekleri yönünde açıklamalarda bulundu.

Kelber, Almanya'nın veri güvenliği endişeleri nedeniyle İtalya'nın izinden gidebileceğini belirtti. ABD merkezli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'yi engellemenin eyaletlerin yetki alanına gireceğini ifade eden Kelber, Almanya'nın yasağı konusunda İtalya'dan daha fazla bilgi talep ettiğini ancak engelleme planı hakkında ayrıntılı bilgi vermediğini açıkladı.

İtalya Verileri Koruma Ajansı, 1 Nisan tarihinde, ChatGPT'nin İtalyan kullanıcıların kişisel verilerini yasa dışı şekilde topladığını belirterek, ChatGPT'ye İtalya'nın gizlilik standart ve düzenlemelerindeki gereklilikleri karşılayana dek erişimin geçici olarak engellendiğini bildirdi. Ajans, verilerin toplanma usulüne yönelik kullanıcılara bilgi verilmemesinin de ihlaller arasında olduğunu açıkladı. Bu hareketle, İtalya yapay zeka tarafından desteklenen bir chatbot'a karşı harekete geçen ilk Batılı ülke oldu.

Öte yandan, Fransa ve İrlanda'daki verilerin korunmasından sorumlu yetkililer, İtalya Verileri Koruma Ajansı ile iletişime geçerek bulgularını tartıştıklarını açıkladılar. Almanya'nın da ChatGPT'yi engellemeye hazırlandığı düşünüldüğünde, Avrupa'nın yapay zeka ile ilgili düzenlemeler konusunda daha sıkı bir yol izleyebileceği öngörülüyor.