Bakan Çavuşoğlu: Recep Tayyip Erdoğan güvenilir bir liderdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Recep Tayyip Erdoğan güvenilir bir liderdir. Objektif davranıyoruz. İlkeli davranıyoruz. Doğruya doğru diyoruz, yanlışa yanlış diyoruz." dedi.

Ekleme: 02.04.2023 22:02:17 / Güncelleme: 02.04.2023 22:02:17 / Güncel
Destek için 

AK Parti teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Çavuşoğlu, depremler nedeniyle buruk bir ramazan ayı yaşadıklarını söyledi.

'20 YILDA BÜYÜK ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK'

Bakan Çavuşoğlu, son yıllarda AK Parti iktidarında büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, "Bu sene bizim gurur yılımız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutluyoruz. 100 yıllık bir asırlık cumhuriyet. Artık genç bir Cumhuriyet değil olgun bir cumhuriyettir. 100'üncü yılında cumhuriyetimiz artık küresel bir güç oldu. Aktör oldu. Ama şunu söylemek isterim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurduktan sonra muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmayı hedef olarak göstermiştir.

Maalesef 100 yıllık tarihimizde çok sorunlar yaşadık. Darbeler yaşadık. İşte Menderes idam edildi. Dışişleri Bakanımız, Maliye Bakanımız. Üç siyasetçimiz geçmişte bir darbe sonucunda idam edilmiştir. Son 20 yıllık iktidarımızda da çokça zorluklarla karşılaştık. Hain FETÖ terör örgütünün bir darbe girişimi oldu. Gezi olayları, muhtıralar oldu. Yaşamadığımız sorun kalmadı. Ama Türk Milleti yılmaz, Türk Milleti yoluna daha da güçlenerek devam eder. İşte bizde son 20 yılda cumhuriyetimiz daha da güçlü olsun diye gece gündüz çalıştık. 15 Temmuz'dan sonra Cumhur İttifakı'nı kurduk. Çünkü Türkiye'nin daha güçlü olması için siyaseten de daha güçlü olmamız lazımdı. Vatanını milletini seven insanların ve vatanla milletine sahip çıkacak insanların siyasi partilerin gücünü birleştirmesi gerekiyordu. Şimdi Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz.

Elbette bu önümüzdeki seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin de aramıza katılmasından hem memnuniyet duyduk. Hem de daha da güçlendik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ailemize hoş geldiniz.” dedi.