Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği iftar programı düzenledi

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği düzenlediği iftar programında halkla bir araya geldi.

Ekleme: 02.04.2023 21:45:03 / Güncelleme: 02.04.2023 21:50:39 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği tarafından yaklaşık 250 kişinin katılımı ile iftar programı düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği hizmet binasında gerçekleşen iftarda cemiyetin üyeleri kardeşlik sofrasında esnaf ve halk bir araya geldi.

Akşam ezanı öncesi bir araya gelen vatandaşlar sohbet eşliğinde iftar saatini bekledi.

Akşam ezanının okunmasıyla yapılan duanın ardından cemiyet üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte iftarını açtı.

İftar yemeğinin ardından akşam namazı cemaatle kılındı.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammed Ata Yaçin, Ramazan ayının fazileti, nasıl idrak edilmesi gerektiği, oruç, zekât, sadaka ve teravih namazlarının mahiyeti ve önemi konularına değindi.

Ramazan'ın oruç ve ibadet ayı olmasının yanında insanlar arasında yardımlaşma duygularının da öne çıktığı bir zaman dilimi olduğunu belirten Yaçin, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayında yapılacak duaların da önemine değinen Yaçin, depremzedeler başta olmak üzere zulümler altında inleyen İslam coğrafyasındaki Müslümanlar için dualar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu tür iftar programlarını sürdüreceklerini ifade eden Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Müslüm Yıldız ise,bu vesile ile toplu iftar geleneğini sürdürmek istediklerini belirtti.

Bu tür etkinliklerin toplumun kaynaşması açısından önemli olduğuna vurgu yapan Yıldız, programlarına katılan herkese teşekkür etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler