Şeyh İkrime Sabri Mescid-i Aksa'ya kurulan tuzağa dikkat çekti

İşgalci siyonistlerin ve işgalci yerleşimcilerin sözde pesah bayramı sebebiyle Mescid-i Aksa'da kurban kesmeye çalıştıklarını belirten Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, mescidi hedef alan büyük bir tuzağın hazırlandığı uyarısında bulundu.

Ekleme: 02.04.2023 10:20:05 / Güncelleme: 02.04.2023 10:20:53 / Güncel
Destek için 

Her yıl mübarek Ramazan ayında sözde bayram bahaneleriyle Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını artıran işgalci siyonistler ve işgalci yerleşimciler, bu Ramazan ayında da saldırılarına ve Mescid-i Aksa'nın kutsalına zarar verme çalışmalarına devam ediyor.

İşgalcilerin yaptıklarına karşı Müslümanlara seslenerek onlara uyarılarda bulunan Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri yaptığı açıklamada, işgalcilerin Mescid-i Aksa için büyük bir tuzak hazırladığını gelecek çarşamba günü (5 Nisan) Mescid-i Aksa'ya saldırarak orada kurban kesmeyi planladıklarını belirtti.

"İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı hedef almalarını amacı Kudüs'ü dünyadaki tüm Yahudilerin başkenti haline getirmektir"

Mescid-i Aksa'da kurban kesme çağrılarının işgalci yerleşimcilerin yeni ve tehlikeli bir eylem hazırlığı içinde olduklarına işaret eden Şeyh İkrime, "İşgalci yerleşimciler sınırların çok aştılar. Mescid-i Aksa'ya tüm kapılardan girmek istiyorlar. İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı hedef almalarını amacı Kudüs'ü dünyadaki tüm Yahudilerin başkenti haline getirmektir. Aşırı sağı memnun etmek için yapılanların sorumluluğu tamamen işgal rejimine aittir. İşgalci siyonistleri namaz kılanlara ve itikaf ibadetini yerine getirenlere saldırarak Mescid-i Aksa'yı çatışma alanı haline getiriyor. İşgalci rejim, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da gerginliği tırmandıracak adımlar atıyor. İşgalci siyonistler Itamar Ben-Gvir'in emriyle Filistinlilere yönelik provokatif saldırılar gerçekleştirirken işgalci yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya saldırmasına izin veriyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)