“Bitlis’te Ramazan Bir Başka Güzel” etkinliği düzenlendi

Btlis Belediyesi tarafından “Bitlis’te Ramazan Bir Başka Güzel” etkinlikleri kapsamında üç dilde Grup Tillo konseri verildi, çocuklar için oyun gösterileri yapıldı.

Ekleme: 31.03.2023 14:45:05 / Güncelleme: 31.03.2023 14:47:13 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Grup Tillo tarafından Türkçe, Kürdçe ve Arapça ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, ilk günden itibaren belediye olarak deprem bölgesinde olduklarını, yaraların sarılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tanğlay, “Yaklaşık 2 ay önce ülkemizde bir felaket atlattık. Tabi bu durum bizleri derinden üzdü. Bitlis Belediyesi olarak, bizlere vermiş olduğunuz yetkiye dayanarak ilk günden bugüne kadar deprem bölgesinde çalışmalar içerisinde olduk. Allah’a hamdolsun ilk günden bugüne kadar Hatay’da, Adıyaman’da, Malatya’da ve bugün itibariyle yine Malatya’nın Akçadağ ilçesinde Bitlis Belediyesi olarak çalışmalara devam ediyoruz. Bu programların aynısını orda da yapıyoruz. İftar çadırlarımız var. Oradaki depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Tanğlay, yaşananların yüzyılın felaketi olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu normal bir deprem değildi. Bu dünyada görülmemiş yüz yılın felaketiydi. Rabbim orada canlarını kaybeden tüm insanlarımıza rahmet eylesin. Yaralı olanlara, hasta olanlara Rabbim şifa versin. Biz bu Ramazan ayında inşallah onlarla dualarımızda buluşalım. Türkiye büyük bir ülke. Allah’ın izniyle devlet, millet el ele bu yaraları hep birlikte saracağız. İnşallah bu yaralar sarıldıktan sonra bizlerde yine Hatay’a, Adıyaman’a, Malatya’ya, Antep’e gezmeye gideceğiz. Rabbim sizlerden de razı olsun bizleri yalnız bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin, tekrardan hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum.”

Program sonunda Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Grup Tillo üyelerine günün anısına plaket ve çiçek verdi. (İLKHA)