Yalancının mumu yatsıya kadar yanmadı FİTNELERİ AYAKLARINA DOLANDI

Önceki gün sosyal medyada paylaşılan video üzerinden HÜDA PAR’ı hedef alarak karalama kampanyası yürütenlerin yalanı yatsıya kadar da sürmedi. Batmanlı İsmail Cevher Kasımoğlu ile yapılan sokak röportajını HÜDA PAR’a yıkmaya çalışan fitnecilerin yalanı Kasımoğlu’nun çektiği ikinci video ile gün yüzüne çıktı. Kasımoğlu, oyuna getirildiğini, HDP’li olduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini belirterek özür diledi.

Ekleme: 31.03.2023 04:00:18 / Güncelleme: 31.03.2023 04:01:02 / manşetler
Destek için 

AHMET TALİ / DOĞRUHABER

Halkın HÜDA PAR’a yönelik her geçen gün artan teveccüh ve ilgisinden rahatsız olan derin odaklar kirli algı ve iftiralarla HÜDA PAR’ın önünü kesmeye çalışıyor. Fitnecilerin son oyunu önceki gün sosyal medyada dolaşıma koyulan bir video üzerinden oldu. Sosyal medyada yayımlanan videoda muhalefeti “Kafa kesmekle” tehdit eden ve kendisini “Hizbullahçı” olarak tanıtan İsmail Cevher Kasımoğlu’nun HDP’li olduğu ortaya çıktı. Kısa sürede Türkiye gündemine giren video üzerinden sol medya ve muhalefet cephesi HÜDA PAR’ı hedef aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere, çok sayıda gazeteci ve siyasetçi, videoyu yayınlayan şahsı HÜDA PAR ile ilişkilendirerek, HÜDA PAR’ı hedef gösterdi.

“BEN HDP’LİYİM. BENİ OYUNU GETİRDİLER”

Daha sonra videoyu yayınlayan şahıs sosyal medya Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Kendisini Batmanlı İsmail Cevher Kasımoğlu olarak tanıtan şahıs, “Beni konuşturmuyorlar. Lütfen açıklamam budur. Ben Hak yolunda giden bir HDP’liyim. Beni oyunu getirdiler. Çok izlenirsen para kazanırsın dediler. Hizbullahçı değil, HDP’liyim. Benim sözlerimi yalan yapmışlar. Ben şaka yaptım. Oradaki arkadaşlarla güldük. Seçimde Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum ve ona oy vereceğim.” paylaşımında bulundu. İsmail Cevher Kasımoğlu, yazılı paylaşımın ardından özür dileyen bir video paylaşımını yaptıktan sonra Twitter hesabını askıya aldı.

HÜDA PAR: AÇIK BİR PROVOKASYON

Konuya ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden HÜDA PAR'a yönelik saldırıları "açık bir provokasyon" olarak nitelendirerek duruma tepki gösterdi. Emiroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden partimize yönelik kara propaganda yapılmaktadır. Bu olay, açık bir provokasyondur. İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlar derhal bu şahısla ilgili gerekeni yapmalıdır. Bu olay açığa çıkarılmalıdır." ifadelerine yer verdi. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Söz konusu şahsın partimizle hiçbir ilgisi ve alakası bulunmamaktadır. Buna rağmen videodaki şahsı ve konuşmalarını, partimizle ilişkilendirmeye çalışan kişi ve kesimlerin hangi oyun ve provokasyonların peşinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Yasal süreç başlatılmıştır." dedi.

HÜDA PAR’A OLAN TEVECCÜHÜ YALAN VE İFTİRA İLE KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

HÜDA PAR’ın aldığı seçim kararı sonrası çıktığı televizyon programlarından kendini anlatma fırsatı bulması halkın HÜDA PAR’a yönelik ilgisinin artmasına vesile oldu. HÜDA PAR’ın ortaya koyduğu siyaset anlayışı ve çözüm önerilerinin halk nezdinde büyük beğeni görmesi millet ve memleket düşmanlarını rahatsız etti. HÜDA PAR’ın bugüne kadar hiçbir açığını bulamayan güruh yalan, iftira ve algılarla halkın HÜDA PAR’a yönelik ilgini kırmanın peşine düştü. Ancak ne kadar yalan söyleseler de söyledikleri yalanlar ayaklarına dolanıyor. Gün içinde söyledikleri yalan ve iftiralar akşam olmadan açığa çıkıyor. Yalan ve iftira ile karalama kampanyası yürütenler de söyledikleri yalanların farkında ancak ‘çamur at izi kalsın’ siyaseti yürütmekten geri durmuyorlar.

AHLAKSIZ PROPAGANDA

HÜDA PAR Genel başkan yardımcısı Mahmut Şahin de sosyal medya hesabından kurgu videoya ve onun üzerinden tezvirata başvuranlara sert tepki gösterdi:

“Kurgu bir video üzerine yapılan ahlaksız propaganda ve fitnenin sahipleri toplumun yüzüne nasıl bakacak? Bu yüzsüz siyaset hakikatin temiz dili ile süpürülecek. Yalan ve alçak oyunlarla gelecek kuranlar hakikatin nuru ile yok olup gidecektir.” Şahin, ayrıca “Yönlendirme ve kurgu yapanlar geride açık bir iz bıraktı” ifadesinde bulunarak ortaya çıkan gerçeklere vurgu yaptı.

KASIMOĞLU GÖZALTINA ALINDI

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte seçimlere ilişkin yapılan sokak röportajında, bazı muhalefet partilerine yönelik tehdit içerikli ifadeler kullanan şüpheli İ.C.K. hakkında soruşturma başlattı. Şüpheli İ.C.K, soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.