Hatay'da günde 8 bin kamyondan fazla enkaz taşınıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Defne ve Antakya ilçelerinde günde 8 binin üzerinde kamyon enkaz taşındığını söyledi.

Ekleme: 30.03.2023 08:30:07 / Güncelleme: 30.03.2023 08:45:12 / Güncel / Hatay Haberleri
Destek için 

Hatay'ın Antakya ilçesi Ovakent Mahallesi'nde kurulan çadırdaki iftar programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda deprem bölgelerinde bina olarak yüzde 36'nın üzerinde, hacim, bağımsız bölüm olarak da yüzde 50'nin üzerinde hem enkaz olmuş, yıkılmış hem de acil yıkılacaklar kaldırıldı, döküm sahalarına getirildi" dedi.

Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük afetiyle karşılaştığını belirten Soylu, "Sadece depremin olduğu dakika itibarıyla 26 bin enkaz, 26 bin bina çökmüş oldu. Şu anda hasar tespitleri yapıldı. Hatay'da, Defne ve Antakya'da günde toplam 8 binin üzerinde kamyon sadece enkaz taşıyor, 800 ekskavatör çalışıyor. Şu anda deprem bölgelerinde bina olarak yüzde 36'nın üzerinde, hacim, bağımsız bölüm olarak da yüzde 50'nin üzerinde hem enkaz olmuş, yıkılmış hem de acil yıkılacaklar kaldırıldı, döküm sahalarına getirildi. Hatay Antakya'da belki bayramı 3, 5, 10 gün daha geçebiliriz ama diğer yerlerde yıkılmış ve acil yıkılacak binaların tamamını yıkmış ve döküm sahalarına taşımış olacağız. Sonra ağır hasarlı binalara geçeceğiz." dedi.

(İLKHA)