Kim bu gazeteci?

Gazeteci Kenan Çelik, HÜDA PAR'ın ittifak kararını açıklamasının ardından tüm enerjisini HÜDA PAR'a yönelik karalama kampanyasına ayıran İsmail Saymaz'a zor sorular sordu.

Ekleme: 29.03.2023 09:33:50 / Güncelleme: 29.03.2023 09:36:28 / Güncel
Destek için 

Savcı Selim Kiraz'ın katledildiği günü ve DHKP-C'li katillerle yapılan röportajı hatırlatan Kenan Çelik, ''Savcı Selim Kiraz'ı katledenler, tetiği çekmeden önce, en son sözde röportaj adı altında bir "gazeteci" ile görüşmüşlerdi. Savcıyı öldürüp öldürmeme konusunda tereddüte düşen teröristlere, DHKP-C'nin ölüm emrinin tetikçi bir "gazeteci" aracılığıyla ulaştırıldığı iddia ediliyor.

Soru Bir: iddia edildiği gibi DHKP-C'li teröristlere Savcı Selim Kiraz'ı katletme talimatını hangi gazeteci verdi/ulaştırdı?

Soru İki: Savcı Selim Kiraz'ı katledenlerin, suikast planını tetikçi bir "gazeteci"nin evinde yaptıkları iddiası doğru mu? Doğruysa bu gazeteci kim?'' diye sordu. 

   Çelik, HÜDA PAR'ı parti programı üzerinden hedef alan İsmail Saymaz'ın PKK'nin çukur eylemlerini savunduğu konuşmasını ''Birileri, PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle kapatılan televizyon kanalında, PKK'nın çukur eylemlerini savunurken'' notuyla paylaştı. 

Saymaz'ın FETÖ lideri Gülen paylaşımını alıntılayan Çelik, ''Zamana ve şartlara göre her renge bürünen bazı sözde "gazetecilerin", Türkiye'de ipi ABD'nin elinde olan ne kadar terör örgütü varsa hepsine güzellemeler yapıp adeta sözcülüğüne soyunmaları sizce tesadüf olabilir mi?'' diye sordu.