Bingöl İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tosun: Konteyner hastane çalışmalarımıza başladık

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Veysel Tosun, sağlık alanında yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekleme: 28.03.2023 16:25:04 / Güncelleme: 28.03.2023 16:28:07 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Basın toplantısında konuşan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Veysel Tosun, bir deprem bölgesi olan Bingöl'de, olası bir deprem durumunda yapılması gereken sağlık hizmetleri konusunu ele aldı.

Tosun, 2025 yılını işaret ederek "Önümüzdeki süreçlerde Bingöl ilinde yaşanan sağlık sorunları ve hizmet alanında birçok sorun tamamen sona erecektir." dedi.

Bingöl’e yapılacak olan 500 yataklı hastane projesinin 2 yıl içinde tamamlanacağını belirten Tosun, 1 Nisan itibariyle inşaat şantiyelerinin kurulacağını, mayıs ayı itibariyle de ilk kazmanın vurulacağını belirtti.

"Deprem bölgelerine yapılan doktor atamalarından dolayı tüm Türkiye’de atama sıkıntısı var"

Uz. Dr. Veysel Tosun açıklamasında, "Öncelikle depremden dolayı sağlık alanında ve hizmetlerinde birçok değişiklikler ve görevlendirmeler oldu. Kimileri geçici görevlendirme aldı. İlimizdeki Uz. Dr. Sıkıntısı da deprem süreci ile alakalı olup Türkiye geneli atamaların veya görevlendirmelerin yüzde 80’i deprem bölgesine yüzde 20’si ise diğer illere olmak üzere dağılımı yapıldı. Hal böyle olurken Bingöl’de de yaşanan Uz. Doktor sıkıntısı devam ediyor. Doktor sıkıntısının en önemli çözümü Bingöllü doktorların memleketinde kalması gerektiği hususudur ki Bingöllü doktor arkadaşlar kendi illerinde kalırlarsa bu sorun büyük ölçüde halledilmiş olur. Hedefte Araştırma hastanesi var ve bu konuda Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak beyle de görüşme halindeyiz. Üniversiteyle entegre bir şekilde ilimize araştırma hastanesi açma projeleri var. İnşaallah bu konuda elimizden geleni yaparız." İfadelerini kullandı.

"2025 yılında Bingöl sağlık alanında bir başka olacak"

Uz. Dr. Tosun, "2025 yılında Bingöl’de sağlıkta ciddi gelişmeler olacak. 2 milyar 108 milyonluk projesi olan yeni hastanemizin bitmesiyle hizmet ağı genişleyecek ve halkımız sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşmış olacak. 2025 yılına dair sürpriz projelerimiz var. 1 Nisan itibariyle yapılacak olan yeni hastane için şantiyeler kurulacak ve mayıs ayında ilk temel atma işleminin yapılmasını bekliyoruz. Bu hastane depreme dayanıklılık açısında sismik tabanlı izolasyon ve Türkiye’de bir ilk olacak olan sismik damperli bir yapı üzerine inşa edilecektir. Bu hastane ilin en güvenli binası olacaktır." dedi.

"Herkes eşit hizmet alacak"

Sağlıkta eşit ve adil hizmet olması gerektiğini söyleyen Tosun, gerek hastanelerde gerekse de farklı yerde sağlık alanında herkes hizmete eşit ve adil ulaşım hakkı elde edeceklerini aktarıp, tanıdık veya adamcılık durumlarına karşı olduğumu söyledi.

"Deprem dolayısıyla Bingöl’e yönelik bazı projelerimizi erteledik"

Bingöl’e yönelik projelerini depremden dolayı ertelemek zorunda kaldıklarını aktaran Tosun, "Bingöl’e dair birçok plan ve programımız vardı ancak malumunun deprem dolayısıyla dengeler değişti ve bazı projeler ertelendi, inşaallah peyder pey bunları uygulamaya alacağız. Şu an yeni yapılacak olan 500 yataklı hastaneye odaklanmış durumdayız." İfadelerine yer verdi.

"İldeki hastane ve sağlık binalarının deprem analizleri sürüyor" diyen Tosun, "3 ay içinde bu çalışmalar bitmiş olacak ve şu an karot alma aşamalarındayız, çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." dedi.

"Konteyner hastane çalışmalarımız başladı"

Tosun, "Malumunuz deprem bölgesindeyiz. Olası bir deprem riskine karşı Bingöl’de sağlık hizmeti verebileceğimiz konteyner hastane kurma çalışmasındayız. Bununla alakalı 42 tane tam içinde ameliyat yapılabilecek şekilde donanımlı hastane konteynerlerimiz geldi ve bu konteynerler Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi Mevkiinde yerleştirilecek. Yine bu noktada kendi içme suyumuzu ayarladık. Helikopter pisti de yapacağız. Burası gerekirse bölgeye hitap edecek şekilde donanımlı olacak. Bu konteyner hastaneleri Karlıova ve Kığı ilçelerimiz için de düşünüyoruz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)