Ramazan ayında çiğköftecilerde yoğunluk yaşanıyor

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen çiğköfte, Ramazan ayında halkın yoğun ilgisini görüyor.

Ekleme: 28.03.2023 14:30:05 / Güncelleme: 28.03.2023 14:37:23 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte halkın çiğköfteye olan rağbeti çiğköfte satıcılarının yüzünü güldürüyor.

Neredeyse her sokak başında kurulan tezgâhlarda hazırlanan çiğköfte, vatandaşlar tarafından iftarlarda tercih edilirken, çiğköfte tezgâhlarının önü yoğunluk nedeniyle uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor.

Abdurrahman Çelik

"Ramazan'da satışlarımız artıyor"

Ramazan ayında satışlarının artmasının kendilerini sevindirdiğini belirten çiğköfte satıcısı Abdurrahman Çelik, "Yılın 12 ayı çiğköfte satıyoruz. Özellikle Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan çiğköfteye rağbet daha fazla olduğundan dolayı satışlarımızda artıyor. Bizlerde Ramazan dolayısıyla müşterilerimiz fazla beklemesinler diye önceden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla ikindi vaktinden sonra yoğunluğumuz başlıyor, akşam ezanıyla bitiyor. Yoğunluğumuz son saatlere sığdığı için biraz yorulabiliyoruz." dedi.

Fesih Ekin

"Ramazan ayı bereket ayıdır"

Ramazan ayı yoğunluğunun çok farklı olduğunu belirten bir diğer çiğköfte satıcısı Fesih Ekin ise şunları söyledi:

"1997 yılından bu yana çiğköfte işindeyim. Uzun yıllardır aynı yerde işimize devam ediyoruz. İşlerimiz genelde yaz-kış yoğundur ama tabi ki Ramazan ayı yoğunluğu farklı oluyor. Ramazan ayı havası tabi ki bambaşkadır. Çünkü Ramazan ayı bereket ayıdır ve ayrı bir ortamı var. İftara doğru olunca yoğunluk oluyor ve iş saatimiz başlıyor. Yıllardır bizden çiğköfte alan müşterilerimiz var. Ramazandan dolayı birçok vatandaş da çiğköfte almaya geliyor." (İLKHA)

 

İlgili Galeriler