Şanlıurfa'da yağış sonrası ev ve işyerleri çamur deryasına döndü      

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışın sele dönüşmesi sonucu ev ve iş yerlerinin büyük zarar gördüğü Şanlıurfa'da halk, yaralarını sarmaya başladı.

Ekleme: 27.03.2023 16:05:05 / Güncelleme: 27.03.2023 16:05:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde başlayan aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Kentte sel sonucu sular altında kalan ev ve iş yerlerinde biriken çamurlar vatandaşlar tarafından temizleniyor. Sel sonucu kentteki birçok ev ve işyeri büyük ölçüde hasar gördü. Bu sabah sel sularının yavaş yavaş çekilmesiyle beraber korkunç tablo da ortaya çıktı. Suların çekilmesiyle çok sayıda ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak yağış, Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Sağanak nedeniyle kentin birçok yerindeki ev ve işyeri sular altında kaldı.Rögarların tıkanması üzerine göle dönen caddelerde sürücüler zor anlar yaşadı.Sağanak yağışın ardından evleri ve işyerleri sular altında kalan esnaf ve vatandaşlar, kendi imkânları ile evlerini ve işyerlerini temizlerken, şehrin bazı noktalarındaki ev ve işyerlerinde ise bakım ve onarım yapılması gerekiyor. (İLKHA)