Gençler, Mescid-i Aksa için Süleymaniye'de sabah namazında buluştu

Beytülmakdis Öncüleri Derneği tarafından geçen yıl Ramazan ayında başlatılan "El Fecru'l Azim" sabah namazı buluşmalarının bu seneki ilk buluşması gerçekleştirildi.

Ekleme: 26.03.2023 09:30:05 / Güncelleme: 26.03.2023 09:34:35 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Geçen sene olduğu gibi bu sene de Süleymaniye Camii'nde gerçekleşen buluşmada yapılan konuşmalarda, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgür olabilmesi için bilinçli nesiller yetiştirilmesi, rahatlıktan ödün verilerek azimle çalışmak gerektiği vurgulandı.

Salih Eğridere

Hazreti Musa'nın firavunun denizde boğulması gibi birçok mucizeye şahitlik eden kavminin zevklerinden ödün vermedikleri için Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştiremediklerini, Allah'u Teâlâ'nın bunu o kavme nasip etmediğini söyleyen Salih Eğridere, rahatından ödün vererek fetih için çalışan ve bu bilinçte gençler yetiştirenlerin ancak bu fethi gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Eğridere, Allah'u Teâlâ'nın içerisinde Musa Aleyhisselamın olduğu topluma, şehvetlerine ve zevklerine bağımlı oldukları sebebiyle Kudüs'ün fethini nasip etmediğini söyledi.

Ellerinde başka imkân olmadığı için dua ile Kudüs'teki Müslümanlara destek olduklarını, saflarını belli ettiklerini belirten Eğridere, bu toplantı ve duaların manevi olarak oradaki Müslümanlara katkı sunduğunu dile getirdi.

Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş

Kudüs ve Filistin'de işgalin hala devam ettiğini, işgal devam ettiği müddetçe Müslümanların tek vücut halinde omuz omuza saf tutmaları gerektiğini belirten Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş, özellikle Ramazan ayı başladıktan sonra işgalci askerlerin Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlediğini vurguladı.

Güneş, "Yahudilerin rahatça Mescid-i Aksa'ya girmelerini, orada bir takım ayinler gerçekleştirmelerini kolaylaştırmak, orada itikâfa duran müminlerin itikâfını engellemek üzere ciddi baskınlar düzenleniyor. Buna karşılık olarak yeryüzündeki tüm Müslümanların orada itikâf niyetiyle bulunan Müslümanlara destek amaçlı bu tür buluşmaları gerçekleştirmeleri büyük bir önem arz ediyor." dedi.

Yahudilerin baskın yapmak için Müslümanları Mescid-i Aksa'dan çıkardığını ve sabah 07.00 itibarıyla baskın yaptıklarını hatırlatan Güneş, Mescid-i Aksa'daki tüm Müslümanlar adına itikâfa devam edenlere destek vermek ve büyük fecin gerçekleşip Kudüs'ün özgür olduğu güne kadar buluşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ramazan ayı boyunca her Pazar günü farklı konuşmacıların katılımıyla gerçekleşemeye devam edecek olan "El Fecru'l Azim" sabah namazı buluşmalarının ikincisine Muhammed Emin Yıldırım konuşmacı olarak katılacak. (İLKHA)

İlgili Galeriler