HAMAS’tan dünyaya mesaj: AKSA ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR CİHADA DEVAM

Şeytanların bile zincire vurulduğu; barışın, huzurun ve duanın hâkim olması gereken mübarek Ramazan ayı ile birlikte mazlum Filistin’e ve mustaz’af Filistinli Müslümanlara kuduz köpekler gibi saldıran siyonist terör çetesi kan içmeye devam ediyor. Siyonist işgalci vahşete karşı HAMAS ise Kudüs’ün ve İslami mukaddes mekânların kırmızıçizgileri olduğunu belirterek, Filistin direnişinin Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kesinlikle silahını bırakmayacağını ve cihadını durdurmayacağını açıkladı.

Ekleme: 26.03.2023 04:00:21 / Güncelleme: 26.03.2023 04:01:02 / manşetler
Destek için 

ZEYNEP BOZDAŞ / DOĞRUHABER

Siyonist terör çetesi Ramazan ayı geldiği zaman, nedendir bilinmez adeta kuduruyor… Şeytanların bile zincire vurulduğu; barışın, huzurun ve duanın hakim olması gereken bu mübarek ayda terörist çete adeta kan içmek için mazlum Filistin’e ve mustaz’af Flistinli Müslümanlara kuduz köpekler gibi saldırıyor. Siyonist terör çetesinin askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu yılbaşından beri aralarında yaşlı, kadın, çocukların da yer aldığı 88 Filistinli şehit oldu. Teröristlere yönelik saldırılardaysa yılbaşından beri 15 kişi öldü.

RAMAZAN BAŞLAR BAŞLAMAZ KAN İÇMEYE BAŞLADILAR

Ramazan ayının daha ilk gününde Filistin’de yine kan döküldü… Filistin direnişinin komutanlarından Tulkerem Hızlı Karşılık Tugayı'nın kurucusu ve komutanı 25 yaşındaki Emir Imad Ebu Hadice’nin Batı Yaka bölgesindeki Tulkerem'deki evini işgal güçleri kuşattı. Terör güçleri Ebu Hadice’yi esir almak istediler fakat o buna karşı çıkarak işgalci güçlerle çatıştı. Üzerine otomatik silahlarla ateş edilen Ebu Hadice şehit oldu. Teröristler, son aylarda sık sık Nablus ve Cenin başta olmak üzere işgal altındaki Batı Yaka'ya baskınlar düzenliyor, baskınların ardından çıkan olaylar zaman zaman çatışmaya dönüşüyor.

YERLEŞİMCİ TERÖRÜN ÖNÜ AÇILDI

Geçtiğimiz hafta siyonist işgal meclisi, 2005'te boşaltılan işgal altındaki Batı Yaka'da bulunan 4 yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin yeniden açılmasını sağlayacak yasa teklifini üçüncü oylamada onaylayarak kanunlaştırdı. Yeni yasaya göre, Yahudi yerleşimciler, 2005'te çıkartıldıkları Batı Yaka'daki Homeş, Ganim, Kadim ve Sanor isimli yasa dışı yerleşim birimlerine dönebilecek. Yasa, 10 bin kadar Yahudi yerleşimcinin çıkarıldıkları yerleşim birimlerine geri dönmesini sağlamayı amaçlıyor.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, siyonist çetenin sözde parlamentosunda (Knesset) onaylanan "Çekilme Yasası"na ilişkin değişiklik ve yaklaşan ramazan ayında bölgede artan gerilim hakkında yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İsrail’in Gazze Şeridi’nden çekilmesini ve Batı Yaka’daki bazı yasa dışı yerleşimlerin tahliyesini öngören 2005 tarihli Çekilme Yasası’nda, Homeş, Ganim, Kadim, Sanor yerleşimlerinin tahliyesi maddelerinin iptalini öngören yasa değişikliğinin kabul edilmesini kınıyoruz. Bazı İsrailli Kabine üyelerinin Filistin Devleti ve halkına ilişkin ileri sürdüğü, siyasi, tarihi veya güncel gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan mesnetsiz, sorumsuz ve tahrikkar iddiaları da reddediyoruz."

GAZZE'Yİ YENİDEN İŞGAL HEDEFİ

Öte yandan Koalisyon ortaklarından aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi'nden bakan bozuntusu Orit Strock, işgalci TV kanalına yaptığı açıklamada, Gazze ile ilgili olarak, "Farklı bir ulusal vizyon sürecindeyiz. Kaç yıl sürer bilmiyorum ama ne yazık ki Gazze'den ayrılmak nasıl çok fedakarlıklar gerektirdiyse, Gazze'ye dönmek de çok fedakarlıklar gerektirecek" ifadelerini kullandı. Strock, "Oraya yeniden döneceğimiz bir gün gelecektir" deme küstahlığında bulundu.

FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN TERÖRİST UYGULAMALARI PROTESTO

İşgal zindanlarındaki Filistinlilerin maruz kaldığı ihlaller ve cezaevi yönetiminin baskıcı uygulamaları sık sık gündeme geliyor. Filistinli tutuklulara yönelik baskı yöntemlerine son olarak "duş süresi ve kullanılan su miktarının kısıtlanması, bayat ve bozuk ekmek dağıtılması, baskın ve teftişlerin artarak devam etmesi, tutukluların tek kişilik hücreye alınması" gibi uygulamaların eklendiği belirtilmişti. Filistinli esirleri temsil eden Esir Hareketi için Ulusal Acil Durum Yüksek Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Filistinli esirlerin, işgal hapishanelerindeki baskıcı uygulamalara karşı ramazan ayında açlık grevine başlayacağı duyurulmuştu. Açıklamada, sivil ve resmi kurumların yanı sıra tüm parti ve gruplara açlık grevine girecek tutuklulara destek verme çağrısında bulunulmuştu. Terörist çetenin zindanlarında 29'u kadın, 150'si çocuk olmak üzere yaklaşık 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

GAZZE'DEN, İŞGAL ZİNDANLARINDA AÇLIK GREVİNE HAZIRLANAN FİLİSTİNLİLERE DESTEK

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ramazanda açlık grevine başlamaya hazırlanan işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerle dayanışma gösterisi düzenlendi. Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesinin çağrısı üzerine Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) önünde düzenlenen gösteriye onlarca kişi katıldı. Hapishanelerdeki Filistinlilerin ailelerinin de bulunduğu eylemde, işgal rejiminin tutuklulara yönelik ihlallerini kınayan pankartlar ve tutukluların fotoğrafları taşındı.

HAMAS: İŞGAL SON BULUNCAYA KADAR HER YERDE SAVAŞ

HAMAS'ın Gazze'deki İletişim Dairesi Başkanı Ali El-Amudi, Gazze'nin doğusundaki Eş-Şuca'iyye bölgesinde Kudüs'e ve Batı Yaka'daki direnişe destek amacıyla düzenlenen gösteri esnasında yaptığı konuşmada işgal rejiminin Filistin halkına, onun varlığına ve mukaddes mekanlarına karşı dini bir savaş başlattığına dikkat çekti. El-Amudi, Filistin halkının Filistin topraklarındaki işgal son buluncaya kadar bulunduğu her yerde ortak bir savaş vereceğini hatırlattı. El-Amudi, esirlerin işgal rejimi karşısında zafer kazanmasında Filistin halkının onların arkasında tek saf halinde durmasının önemli bir payı olduğuna dikkat çekti. El-Amudi, Gazze bölgesinin vatanın her tarafında birbiriyle irtibatlı bir şekilde sürdürülen savaşın başında durduğunu, Batı Yaka ve Kudüs'te de özgürlüğe kavuşuncaya kadar halkın iradesinin kırılamayacağını dile getirdi. HAMAS geçen günlerde Filistin halkının Mescidi Aksa'yı savunmak için verdiği mücadeleye destek amacıyla Arap dünyasında ve İslam aleminde bir forum oluşturulması ve bütün etkin güçlerin harekete geçirilmesi önerisinde bulunmuştu.

İkrime Sabri:

Aksa’ya Gelen Cemaatin Çokluğu Düşmanı Kızdırıyor

Siyonist terör çetesi işgal altındaki Batı Yaka'da yaşayan 12 ila 55 yaşlarındaki Filistinli erkeklerin ramazan ayında cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmesini yasakladı. Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Cuma günü cemaatin Mescid-i Aksa’ya akın etmesinin düşmanı kızdırdığını ve Müslümanları sevindirdiğini söyledi.

45-55 YAŞ ARASI FİLİSTİNLİ ERKEKLERİN MESCİD-İ AKSA'YA İBADET ETMEYE GELEBİLMEK İÇİN ÖZEL İZİN ALMASI ŞARTI

Siyonist terör çetesi işgal altındaki Batı Yaka'da yaşayan 12 ila 55 yaşlarındaki Filistinli erkeklerin ramazan ayında cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmesini yasakladı. Siyonist terör ordusuna bağlı COGAT’tan yapılan açıklamada, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edebilmesine ilişkin şartların belirlendiği aktarıldı. İşgal altındaki Batı Yaka'da yaşayan Filistinli kadınlar, 12 yaş altı çocuklar ve 56 yaş üstü Filistinli erkeklerin, Mescid-i Aksa'da cuma günleri ibadet etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs'e izin olmaksızın gelebileceği belirtildi. 45-55 yaş arası Filistinli erkeklerin ise Mescid-i Aksa'ya ibadet etmeye gelebilmek için özel izin alması şartı getirildi. İşgal altındaki Batı Yaka'da yaşayan Filistinliler, teröristlerin inşa ettiği güvenlik duvarının ötesindeki işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara gitmek ve işgal altındaki topraklardaki akrabalarını ziyaret etmek için özel izne ihtiyaç duyuyor. İşgal altındaki Batı Yaka'dan çıkmak için Filistinlilerin, güvenlik duvarı boyunca yer alan 23 kontrol noktasından birini kullanması gerekiyor.

DÜŞMANI KIZDIRAN MÜSLÜMANLARI SEVİNDİREN KALABALIK

Mescid-i Aksa’ya ulaşımın önündeki engellere ve kısıtlamalara rağmen binlerce kişinin Mescid-i Aksa’ya akın ettiğini belirten Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, bu görüntünün düşmanı rahatsız ettiğini ve Müslümanların yüreğine su serptiğini ifade etti. İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs’ün Eski Belde semtindeki engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya koştu. Kudüs’teki Vakıflar Genel Müdürü, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya giden yollarda barikatlar kurmasına rağmen 100 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını açıkladı. İslami Direniş Hareketi (HAMAS) da yayınladığı bildiride, binlerce kişinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya koşmasından gurur duyduklarını dile getirerek, Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulundu. Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engellemek isteyen faşist işgal yönetiminin kısıtlamalarına rağmen Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa’ya ve El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne ulaşmayı başaranları selamlayan HAMAS, Ramazan boyunca işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutulmasını istedi.