TÜED Başkanı Pars: Emeklilere yapılan zam iyi bir rakam ama yetersiz

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, yapılan zam iyi bir rakam ama bu geçim şartlarından dolayı çok zor olduğunu belirterek emeklilere yetmeyecek bir rakam olduğunu belirtti.

Ekleme: 25.03.2023 14:30:09 / Güncelleme: 25.03.2023 14:30:09 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Emeklilere buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." diyerek emeklilere zam haberini duyurmuştu.

Emeklilere yapılan zammı değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, açıklanan rakamın yaşanan enflasyon ve geçim sıkıntısından dolayı emeklilere yetmeyeceğini belirterek seyyanen zam ve intibak istediklerini kaydetti.

"Seyyanen zam ve intibak istiyoruz"

Pars, "Ama maalesef bu rakamda yetersizdir. Yaşanan enflasyon ve geçim sıkıntısından dolayı emeklilere yetmeyecek bir rakamdır. Bizler seyyanen zam ve intibak istiyoruz. Cumhurbaşkanı en düşük emekli maaşı 7 bin 500 yaptı. Hiç yoktan iyi bir rakam ama bu geçim şartlarından dolayı çok zordur. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun." dedi.

"En düşük emekli maaşıyla en yüksek emekli maaşı arasındaki fark kapanmış durumdadır"

Bu son artışla birlikte en düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasındaki farkın kapandığını aktaran Pars, "Emekliler olarak diğer emekli arkadaşlarımızla zam bekliyoruz. Seyyanen zam verileceğini de ümit ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklilerin yüzünü güldüreceğine inanıyoruz. Bayram ikramiyelerinin asgari ücret kadar olmasını istiyoruz. Enflasyon farkını hesapladığımızda nerden baksanız 7 -8 bin rakamlara geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan hiç olmasa en düşük emekli maaşı kadar bayram ikramiyesi istiyoruz." diye belirtti. (İLKHA)