Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Peygamber Eendimizin vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan Hırka-i Şerif, Ramazan’ın ilk Cumasında İstanbul Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde ziyarete açıldı.

Ekleme: 24.03.2023 17:50:03 / Güncelleme: 24.03.2023 17:54:04 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Hırka-i Şerif, gelenek olduğu üzere Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyaret açıldı.

Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde ziyarete açılan Hırka-i Şerif vesilesiyle caminin bahçesinde tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş'un dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı.

Kutsal emanetin, hafta içi 10.00 ila 18.00 saatleri arasında hafta sonu ise 09.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.

Veysel Karani'nin 59'uncu kuşaktan torunu Barış Samir, yaptığı açıklamada, Ramazanın ikinci gününe gelen bir Cuma'da Hırka-i Şerif'in ziyarete açıldığını ifade etti.

Bu yıl Hırka-i Şerif'in daha uzun süre vatandaşların ziyaretine açık olacağını belirten Samir, "Hırka-i Şerif'i dualarla açtık çok şükür. Hırka-i Şerif'i ne kadar çok vatandaşımız ziyaret ederse biz o kadar memnun oluruz. Salgından dolayı 2 yıl ziyarete açamadık, geçen sene de son 10 gün Hırka-i Şerif'i ziyarete açmıştık. Bu sene hasretimizi gidereceğiz. Vatandaşlar Hırka-i Şerif'e çok ilgi gösteriyorlar." dedi. 

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, muhafız aile Veysel Karani'nin 59'uncu kuşaktan torunu Barış Samir, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul olarak asırlardır Peygamber Efendimizin Veysel Karani’ye hediyesi Hırka-i Şerif’e ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)