İşgalci ABD, Suriye'de saldırı düzenledi

İşgalci ABD, "Suriye'nin doğusuna düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları'na bağlı gruplar tarafından kullanılan tesisleri hedef aldığını" açıkladı.

Ekleme: 24.03.2023 10:09:26 / Güncelleme: 24.03.2023 10:25:48 / Dünya
Destek için 

İşgalci ABD, Suriye'nin güneyindeki Et-Tanf Askeri Üssü'ne insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıya misillemede bulunduğunu duyurdu.

Pentagon'dan yapılan açıklamada koalisyon üssüne yönelik son saldırı ve daha önce düzenlenen bir dizi saldırıya yanıt verildiği belirtildi.

İşgalci ABD'nin Suriye'deki askeri üssüne saldırı: 1 ölü 6 yaralı

Açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in "Başkan Biden'ın talimatıyla, ABD Merkez Komutanlığı kuvvetlerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkili grupların kullandığı tesislere hava saldırıları yapılması yetkisi verdim. Bu saldırı, bugünkü saldırının yanı sıra, Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkili gruplar tarafından Suriye'deki Koalisyon kuvvetlerine yönelik son dönemde gerçekleştirilen bir dizi saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildi." değerlendirmesine yer verildi.

ABD öncülüğündeki koalisyondan yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke yakınlarında, Koalisyon üssündeki bir bakım tesisine insansız hava aracı ile saldırıldığı belirtilmişti.

Saldırıda 1 ABD'li sözleşmeli personelin öldüğü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığı ifade edilmişti.

İstihbaratın, söz konusu İHA'nın İran'a ait olduğunu değerlendirdiği iddia edilmişti. (İLKHA)