Afet bölgesi Şanlıurfa'da teravih coşkusu

İslam ümmetinin özlemle beklediği on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı, afet bölgesi Şanlıurfa'da kılınan ilk teravih namazı ile sevinçle karşılandı.

Ekleme: 22.03.2023 23:25:03 / Güncelleme: 22.03.2023 23:25:03 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Deprem ve selden etkilenen Şanlıurfa'da Ramazan ayı, bu sene coşkuyla ihya edilmeye başlandı.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, Ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi.

Akşam namazının ardından çocuk-yaşlı, kadın- erkek camilere akın eden Şanlıurfalılar, birlik ve beraberlik içerisinde saf tuttu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da teravih namazı için vatandaşlar, öncelikli olarak Balıklıgöl Dergâh Camii, Eyüp Peygamber ve Ulu Camii tercih etti.  

"Hem deprem hem de sel felaketinin olması bize biraz burukluk oluşturdu"

Teravih namazı ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Ramazan'ın ilk heyecanı olan ilk teravihi vatandaşlarımızla birlikte huşu içerisinde idrak ettik. Bir Ramazan'a daha erişmenin huzurunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seneki Ramazan'ı güzel bir heyecanla ve mutlulukla bekledik. Ramazan geldi ama hüzünlüyüz. Hem deprem hem de sel felaketinin olması bize biraz burukluk oluşturdu. Hamd olsun, Ramazan'ın manevi iklimi, atmosferi; kasveti, kasaveti ve hüznü inşallah ortadan kaldıracaktır." dedi.

"İnsani duyguların en çok artığı aydır"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan

Ramazan ayının dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Vali Ayhan, "Ramazan ayı birlik, beraberlik, rahmet, dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. İnsanların infak duygularının zirveye ulaştığı bir aydır. İnsani duyguların da en çok artığı aydır. Urfa'da bizim ilk Ramazan'ımız olacak. Urfa Peygamberler Diyarı olduğu için de bu manevi iklimi ziyadesiyle yaşıyor, yaşatıyor. İnşallah bu Ramazan'da hem ülkemize hem milletimize hem de Urfa'mıza hayırlar ve bereketler getirsin. İnşallah elimden geldiği kadar da bu dergâhın manevi iklimini, atmosferini yaşayacağım, yaşamaya çalışacağım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler