Kocaeli İl Müftüsü Cihan: Hüznümüzü hafifletecek bir mevsime girmiş bulunuyoruz

Türkiye halkının, yaşanan felaketlerden dolayı Ramazan ayına hüzünle gireceğini ifade eden Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, insanların teselli bulacağı bir atmosfer oluşturacak çok önemli bir mevsime girdiğini dile getirdi.

Ekleme: 22.03.2023 14:25:07 / Güncelleme: 22.03.2023 14:30:51 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ve ardından yaşanan sel afetinin gölgesinde başlayacak olan Ramazan ayı için hazırlıklar devam ederken bir yandan da afetzedelerin unutulmaması için çağrılar devam ediyor.

Bu akşam Ramazan'ın başlanıgı olan ilk teravihin kılınacağını belirten Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, tüm İslam alemi için hayırlı, huzurlu, güzel, sağlıklı ve başarılı bir geleceğe vesile olmasını niyaz ettiğini belirtti. 

 Deprem bölgesindeki insanlara ulaşma çabasının devam edilmesi ve misafir olan depremzedelere en güzel şekilde ev sahipliği yapılması gerektiğinin altını çizen Cihan, Ramazan boyunca sürecek olan hassasiyetin daha ileriki zamanlarda gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

"Ramazan ayına biraz hüzünlü giriyoruz"

Bütün milletimizin ortak olarak hissettiği acılı bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Cihan, "Bu akşam Ramazan'ın başlangıcı olan ilk teravih namazımızı kılacağız, gece sahura kalkıp yarın oruç tutacağız Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle. Her yönüyle muhteşem bir Ramazan iklimini başlatmış oluyoruz. Hem aziz milletimiz için hem Kocaelili hemşerilerimiz için hem de bütün İslam alemi için hayırlı, huzurlu, güzel bir geleceğe; sağlıklı ve başarılı bir geleceğe vesile olmasını niyaz ediyoruz. Öncelikle şunu ifade edelim; içinden geçtiğimiz süreçte Ramazan ayına biraz hüzünlü, biraz buruk, biraz kederli giriyoruz. Hepimizi derinden etkileyen, üzen, bizatihi etkilenen kardeşlerimizin hüznüne ortak olma yönüyle bütün milletimizin ortak olarak hissettiği acılı bir dönemden geçiyoruz. Rabbim, acıları paylaşarak hafifletebilmeyi, kardeşlerimizle iş birliği ve dayanışma içerisinde bu zor günleri beraberce atlatabilmeyi nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

"Yaraları hep beraber sarmaya gayret etmeliyiz"

Depremzede kardeşlerimize en güzel şekilde ev sahipliği yapmamız ve ihtiyaç devam ettiği sürece katkıda bulunmamız gerektiğiniz söyleyen Cihan, "Bir taraftan deprem bölgesindeki, afet bölgesindeki kardeşlerimize ulaşmanın çabasını devam ettirmemiz gerektiğini vurgularken diğer taraftan da bulunduğumuz illerde depremzede kardeşlerimizi misafir ederek onlara en güzel şekilde ev sahipliği yaparak Ramazan ayının o coşkulu ve heyecanlı gündemini beraberce takip etmeye gayret edeceğiz. Burada özellikle şunu ifade etmek isterim; hüznümüzü, kederimizi, üzüntülerimizi hafifletecek, teselli bulacağımız bir atmosferi oluşturacak çok önemli bir mevsime girmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla Kur'an mevsimi, oruç mevsimi, ibadet ve kulluğun yoğunlaştığı bir mevsim olarak Ramazan'ı hep beraber idrak edeceğiz."

Bugüne kadar deprem bölgesine olağanüstü gayretlerle katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Cihan, "Çalışmaya devam ediyoruz elhamdülillah. Ramazan boyunca da bu hassasiyet ve duyarlılığı daha ileriki günlerde de ihtiyaç devam ettiği sürece katkı vermeye devam etmeliyiz. Yaraları hep beraber sarmaya gayret etmeliyiz. Bu vesileyle bu afetlerde vefat eden kardeşlerimize rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. Gece gündüz demeden yaraları sarmak, acıları hafifletmek, hüznü ortadan kaldırmak için bütün imkân ve kabiliyetleri seferber eden devlet ricaline, kamu çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, hayır sever kardeşlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Ramazan ayı hepimiz için hayırlı, huzurlu, sağlıklı, bereketli, başarılı, faydalı, iyi bir kul olmamıza vesile olsun niyazında bulunuyorum." dedi. (İLKHA)