Çin, ABD'yi "siyasi manipülasyonla" suçladı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, "Küresel köken araştırmasının önündeki asıl engel, ABD'nin siyasi manipülasyonudur." dedi.

Ekleme: 21.03.2023 20:16:05 / Güncelleme: 21.03.2023 20:25:47 / Dünya
Destek için 

Çin, ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasıyla yürürlüğe giren "Kovid-19'un Kökeni Yasası"nı eleştirerek, ABD'nin, virüsün kökenin araştırılmasını "siyasi manipülasyon" aracı olarak kullandığını savundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü  Vınbin, Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, yasada yer alan, virüsün Vuhan Viroloji Enstitüsü ile bağlantısıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve dezenfromasyon amaçlı olduğunu ileri sürdü.

Washington yönetiminin henüz virüsün kökeninin araştırılmasına yönelik sorumlu bir adım atmadığını, Fort Detrick ve Kuzey Carolina Üniversitesi'ndeki biyoloji laboratuvarlarına ilişkin şüphelere rağmen uzman heyetlerini inceleme için davet etmediğini, erken dönem vakalarla ilgili veri paylaşmadığını hatırlatan Sözcü Vang, "Küresel köken araştırmasının önündeki asıl engel, ABD'nin siyasi manipülasyonudur." dedi.

Vang, konunun siyasileştirilmesinin virüsün kökenlerinin araştırılmasına yönelik bilimsel işbirliğine zarar verdiğini belirterek, ABD'ye, Kovid-19'un kökenlerinin araştırılmasını siyasileştirerek araç ve silah haline getirmeye son verme, ülkedeki erken dönem vakalara ve biyoloji laboratuvarlarına ilişkin bilgileri paylaşma çağrısında bulundu.

Etiketler: