Hafız Osman Bostancı: Güzel ahlakın birinci ve en önemli basamağı hafız olmaktır

Son dönemlerde açılan Kur’an kursları vesilesiyle hafızların sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Hafız Osman Bostancı, bu eğitimin öncelikle ailede başladığını söyledi.

Ekleme: 21.03.2023 12:45:04 / Güncelleme: 21.03.2023 12:53:23 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Ebeveynlerin güzel örneklik göstermesi halinde çocukların hafızlığa daha çok rağbet göstereceğini dile getiren Bostancı, İslam medeniyetinde ezber kültürünün çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Bostancı, “Son dönemlerde açılan Kur’an kursları vesilesiyle hafızlarımızın sayısı Elhamdülillah artmakta. Bu bizi mutlu ediyor. Bu yönde kardeşlerimizi teşvik eden çalışmalar çok fazla.” dedi.

Ahlakı güzel bir evladı herkes ister

Ahlakı güzel bir evladı herkesin arzuladığını belirten Bostancı, “Kur’an-ı Kerimin ezberden kalbe, kalpten amele, amelden de toplumsal dönüşüme bir geçişi olması lazım. Tabi ki bizim İslam medeniyetimizde ezber kültürü çok önemli bir yer tutuyor. Ailelere söyleyebileceğimiz en önemli önerimiz şu. Ahlakı güzel bir evladı herkes ister. Bundan dolayı bu güzelliğin birinci ve en önemli basamağı hafız olmak. Çünkü Kur’an-ı Kerimi ezberlemiş bir insanın, Kur’an’ın anlamını bilen bir insanın hata payı düşüyor. Şeytana karşı olan gardı artıyor.” diye konuştu.

“Hafızlık eğitimi öncelikle ailede başlar”

Son olarak Bostancı, “Öncelikle bu eğitim ailenin içinde başlıyor. Eğer ebeveynler, Kur’an-i noktada güzel örneklik ederlerse evlatlarına, hafız olma iştiyakı elbette artar. Ama kötü bir örneklik olursa, güzel bir sonucun gelmesini bekleyemeyiz. Şunu net bir şekilde ifade etmem gerekiyor ki, anne babalar evvela güzel örnek olacaklar, ardından da evlatlarından hafız olmayı bekleyecekler.” ifadesini kullandı. (İLKHA)